Macarons – rețeta originală

Macarons, cele mai iubite prăjituri, pot fi făcute foarte ușor și acasă. Nu trebuie să fii cofetar cu experiență ca să îți pregătești la tine acasă cel mai gustos desert. Prăjiturelele Macarons sunt adorate de cei mici, așa că dacă vrei să îi surprinzi, iată ce ai de făcut.

Rețeta pentru Macarons

Prăjiturelele Macarons, dulci și colorate, sunt adesea prezentate în cadrul evenimentelor fastuoase. Din fericire, acum poți să le pregătești foarte ușor și acasă. Iată rețeta pentru Macarons. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru delicioasele prăjiturele.

Preîncălzește cuptorul la 150 grade Celsius. Pune albușurile într-un bol mediu, spălat și uscat bine în prealabil. Pudrează zahărul vanilat printr-o sită, încet. Amestecă cu mixerul electric până în momentul în care compoziția devine atât de tare, încât nu curge dacă întorci bolul cu gura în jos. Continuă să mai amesteci pentru înca 1-2 minute.

Adaugă colorantul și mai amestecă circa 20-30 secunde. Într-un castronel separat, cerne prin sită făina de migdale, zahărul pudră și sarea – asta pentru că avețiai nevoie de o compoziție cât mai fină. Apoi, prin aceiași sită, presară pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecă încet cu o spatulă (de aproximativ 40-50 de ori) până amestecul devine mătăsos și vâscos.

Cum faci Macarons

Cum faci Macarons

Apoi toarnă toată compoziția într-un poș – fără să lași goluri de aer în el. Pune o hârtie de copt, care nu lipește pe o tavă. Cu poșul toarnă  mixtura, la distanță de 2-3 cm, pentru că macarons-urile își vor mări diametrul. Când torni compoziția, ai grijă să o faci cu fermitate, în felul acesta vei preveni eventualele crăpături. După ce umpli tava, lovește-o încet de masă, de 3 ori, pentru a lăți “mingiuțele”, dând-le astfel binecunoscuta formă de macaron. Totul se pune la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

  • Dacă prăjiturelele macarons ies crăpate, înseamnă că ai amestecat mai puțin decât ar fi trebuit.
  • Dacă prăjiturelele macarons ies prea plate, înseamnă că ai amestecat prea mult.
  • Dacă atunci când încerci să ridici un macaron din tavă, acesta se separă, înseamnă că mai trebuia să le lași la cuptor.

Umplutura pentru macarons se face simplu.

Smântâna dulce se dă la fiert, se pune ciocolata în ea la topit și se amestecă încet, până se formează crema. Când se răcesc, și crema și macarons-urile, cu ajutorul unui poș se toarnă crema pe un macaron și se lipește, încet, de alt macaron.

Rețeta poate părea complicată, dar mai sus ți-am dezvăluit fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi. Cu siguranță vei reuși să pregătești cele mai bune prăjturele Macarons.

Macarons - cele mai bune prăjituri

Macarons – cele mai bune prăjituri