Lapte de pasăre

Lapte de pasăre, desertul la fel de bun ca în copilărie! Un dulce ușor de făcut, gata în mai puțin de 30 de minute. Te învățăm o rețetă simplă și gustoasă de lapte de pasăre!

Cum faci desertul copilăriei – lapte de pasăre:

Un desert delicat și fin pe care, cu siguranță, îl știi din copilărie. Vezi de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară cel mai gustos lapte de pasăre.

Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.

Separat se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte.

Când se răceşte se toarnă în cas­tronul cu găluşte şi se serveşte la desert.

Desert lapte de pasăre

Desert lapte de pasăre

Laptele de pasăre se servește la temperatura camerei.