Gulaş de vită cu cartofi

Rețeta gulaș de vită cu cartofi este una dintre cele mai consumate și apreciate rețete ungurești la noi în țară. Este o combinație între supă și tocană, dar cu un gust extrem de aromat și, din fericire, se prepară ușor. Iți spunem pas cu pas cum să faci cel mai bun gulaș de vită cu cartofi!

Rețetă gulaș de vită cu cartofi:

1. Pentru început, pregătim carnea. Carnea de vită se spală, se taie cubuleţe mici şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi ardeiul iute fin tocat. Se stinge cu apă şi se lasă la fiert, totul înăbuşit, pentru aproximativ un sfert de oră.

2. După un sfert de oră, peste carnea de vită se adaugă vinul, se spumează şi se fierbe în continuare, până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii tăiaţi felii, puţină sare şi apă cât să acopere legumele. Gulașul de vită cu cartofi se fierbe până se înmoaie cartofii şi după aceea se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se amestecă uşor şi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei.

Rețeta de gulaș cu vită de cartofi este aproape gata. Mai este nevoie să o lași la foc mic până când vei vedea că sosul a scăzut și se leagă puțin  preparatul. Când gulașul obține forma pe care ți-o dorești, se oprește focul și deasupra se presară verdeață tocată mărunt.

O porție de gulaș de vită cu cartofi poate fi servită drept fel principal de mâncare împreună cu o salată de murături asortate.