Cremă de ciocolată pentru prăjituri

Cremă de ciocolată pentru prăjituri – Crema de ciocolată o găsești, de regulă, drept crema de bază, în majoritatea prăjiturilor. Din fericire, este o cremă pe care o poți face foarte ușor și în casă, dacă urmărești rețeta de mai jos. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și vei obține o cremă aromată și mult mai sănătoasă decât cea instant, din comerț.

Cremă de ciocolată pentru prăjituri – rețetă simplă și rapidă

crema de ciocolata

  1. Într-o crăticioară care nu lipește, pe foc mediu, adaugă 3/4 din cantitatea de lapte și esența de vanilie. Amestecă ușor și lasă pe foc doar până când laptele începe ușor să dea în clocot. Dă deoparte și lasă la răcit.
  2. Între timp, într-un bol mediu, bate gălbenușurile cu zahărul și untul cu mixerul, la viteză medie-mare, până obții o cremă omogenă și destul de grosuță (aproximativ 5 minute). Adaugă peste, încet și treptat, jumătate din cantitatea de lapte fiert și răcit, continuând să bați.
  3. Cerne făina, treptat și amestecând continuu, până la omogenizare completă. Cerne pudra de cacao, amestecând continuu până se încorporează cum trebuie.
  4. Crema de ciocolată pentru prăjituri este aproape gata. Următorul pas este să adaugi crema de mai sus peste restul de lapte din oală, amestecând continuu la foc mediu-mic până când începe să fiarbă ușor. Dă focul la cea mai mică treaptă, adaugă treptat restul de 1/4 de lapte nefiert și amestecă. În momentul în care ai încorporat tot laptele, dă vasul pe foc, transferă într-un vas de sticlă și lasă la răcit.

Dacă nu o servești/folosești imediat crema de ciocolată pentru prăjituri, acoperă tot preparatul bine cu o folie de plastic (nu trebuie să mai rămână aer în vas, folia trebuie să atingă crema) și bag-o la frigider. Crema de ciocolată pentru prăjituri poate fi păstrată la frigider până la 5 zile.

Din cantitățile pe care le-am enumerat în rețetă o să iasă aproximativ 500 g de cremă de ciocolată pentru prăjituri. Dacă ai nevoie de mai multă sau mai puțină, pur și simplu ajustează cantitățile, în funcție de cum cere rețeta pe care o ai de făcut.

Crema de ciocolată o poți folosi pentru aproape toate prăjiturile pe care le pregătești în casă. Este un preparat simplu, dar care va da un gust aparte dulciurilor de casă.

9352782_m-e1454949023453

Rețete la care poți folosi crema de ciocolată

Deliciu cu cremă de ciocolată

Tort cu spumă de ciocolată şi cafea

Gogoşele cu cremă

Foto: shutterstock