Varză călită de post

Varză călită de post – fie că o servești simplă, drept garnitură sau fel de mâncare de sine stătător, îți spunem mai jos rețeta tradițională pe care să o urmezi! Este o rețetă ușor de pregătit, iar asta o transformă în alegerea perfectă pentru zilele în care vrei să gătești rapid, fără prea mare efort. Iată cum faci cea mai bună varză călită de post!

Cum începem rețeta de varză călită de post. Toacă ardeii și ceapa. Pune-i la călit în puțin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare și piper și adaugă roșia tăiată cubulețe.

Între timp, spală și toacă varza solzișori nu foarte mărunți. Acesta este secretul pentru cea mai bună varză călită de post.

După 2-3 minute de când ai pus și roșia la călit, adaugă și pasta de tomate. Amestecă, pune și un praf de boia afumată dacă îți este pe plac, pune capacul și lasă la foc mic.

Pune și varza tocată în vasul în care călești legumele și amestecă ușor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape și, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când.

Lasă varza la călit la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, și – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă și să lase singură zeamă.

Spre final, pentru un plus de aromă, poți adăuga și alte condimente precum: cimbru sau frunză de dafin.

Varză călită de post - rețetă

Varză călită de post – rețetă

Rețetă recomandată de gospodine, simplu și rapid pregătești cea mai gustoasă varză călită de post.