Ciorbă rădăuțeană – rețetă ușor de pregătit

Ciorba rădăuțeană are un aspect asemănător cu ciorba de burtă, însă este mult mai ușor de pregătit și extrem de gustoasă. Este un preparat culinar sănătos, care poate fi ușor pregătit în orice gopodărie, dacă urmărești rețeta noastră de mai jos. Citește cum faci cea mai bună ciorbă rădăuțeană!

1. Începem pregătirea ciorbei rădăuțene. Carnea porţionată de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.

2. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.

3. Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

4. Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.

5. Mai avem foarte puțin până terminăm de gătit ciorba rădăuțeană. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Ciorbă rădăuțeană - rețetă tradițională

Ciorbă rădăuțeană – rețetă tradițională

Acum mâncarea este gata. O porție de ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu un surplus de smântână și cu un ardei iute. Este o rețetă tradițională care se servește în toate zonele țării!