Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Preparare

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel – rețetă delicioasă și simplă, pe bază de paste și carne tocată, inventată de sicilieni. O masă delicioasă, perfectă pentru o masă în familie. Da, durează mai mult ca altele, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie.


Cannelloni cu carne

Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara ( făcut după rețeta asta simplă de aici) și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, 20 de minute.

Între timp, ocupă-te de sosul bechamel. Topește untul la foc mic într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut. Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, timp de 2 minute. Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Amestecă și acoperă.

Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește. Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă. Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Servește fierbinte.

Cannelloni cu carne

Alte rețete delicioase cu cannelloni:

Cannelloni cu spanac şi caşcaval

Cannelloni cu roşii şi brânză

Cannelloni regal