Pasca cu ciocolata

pasca-cu-ciocolata-Pasca cu ciocolata-
Paștele este cea mai mare sarbatoare crestina, pe care o asteptam an de an sa o sarbatorim cu bunatati alaturi de cei dragi. Si anul acesta, masa va fi la fel de imbelsugata. Pe langa traditionala friptura de miel, drob si oua rosii, pe masa vor sta desigur cozonacii si pasca .
Provocarea venita din partea Dr.Oetker de a participa la campania   m-a facut sa ma gandesc la o reteta mai deosebita de pasca, asa ca anul acesta ii voi surprinde placut cu -Pasca cu ciocolata-
Gustul e cam greu de descris in cuvinte-e cremoasa, aromata, cu gust intens de ciocolata si cacao- trebuie sa o incercati si imi veti da dreptate ca e grozava!!
pasca-cu-ciocolata

Pasca cu ciocolata – Ingrediente

500 g aluat de cozonac
Umplutura  de branza si ciocolata
500 g branza proaspata de vaci, moale
160 g ciocolata amaruie 65%cacao
100 ml frisca lichida
30 g cacao Dr Oetker
150 g zahar
5 oua
un plic zahar vanilat bourbon Dr Oetker
o lingurita esenta de rom Dr Oetker
un galbenus pentru uns
un praf de sare
pasca-cu-ciocolata

Pasca cu ciocolata-Mod de preparare

Pregatim aluatul dupa reteta- aluatului de cozonac. Daca faceti doar pasca, recomand sa pregatiti aluatul doar din jumatate de kg de faina plus ingredientele aferente .
pasca-cu-ciocolata
Pasca cu ciocolata-Umplutura
Ciocolata impreuna cu frisca lichida se pun intr-un vas si se topesc pe baie de abur amestecand pana la omogenizare. Se lasa sa se racoreasca inainte de a o adauga in crema de branza.
Mixam branza cu zaharul, sarea, esenta de rom, zaharul vanilat, cacao si ouale pana obtinem o crema omogena. Adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
pasca-cu-ciocolata
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort de 24 cm  sau puteti folosi o tavita de carton speciala pentru  copt , asa cum am folosit eu.
Intindem in foaie rotunda cam 350g aluat , il asezam in forma si tapetam si lateralele cu el. Punem umplutura de branza, nivelam, decoram marginea cu un fitil din aluat impletit sau rasucit si cu frunzulite apoi le ungem cu galbenus batut.
pasca-cu-ciocolata
Introducem pasca in cuptorul preincalzit functia ventilatie pentru 90 min la 160 gradeC.
Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi portionata.
pasca-cu-ciocolata