Rețete pentru masa de Paște

Astea sunt mâncărurile tradiționale care trebuie să se regăsească pe masa fiecărui român de Paște. Potrivite fiecărui buzunar și fiecărui gust, nu ai cum să nu găsești mai jos ceva pe placul tău! Paște fericit și luminos alături de cei dragi vă dorim!

APERITIVE-PENTRU-MASA-DE-PASTE

Ouă roșii, pască și friptura de miel avem toți pe masa de Paște. Dar cu ce ne servim invitații pe lângă aceste preparate de bază? Inspiră-te de aici și alege să pregătești niște aperitive delicioase, aspectuoase și care să nu te țină mult în picioare!

  • Rețete pentru masa de Paște în familie

stufat-miel

Stufatul de miel se face ușor, dar pentru că îl facem doar o dată pe an, uităm de la un Paște la altul cum se prepară. Vezi aici cum se prepară, în 3 pași ușori și rapizi, un stufat de miel cu legume de primăvară… de se vor linge toți pe degete!

REȚETE DE DROB PENTRU MASA DE PAȘTE

Fiecare familie face drobul într-un anumit fel. Fiecare membru al familiei preferă un anumit tip de drob. Și tot așa. Dileme peste dileme, dar ce dileme gustoase, așa-i? Noi am zis să sărim în ajutorul fiecărui gospodar în parte și am întocmit, repede repejor, o listă cu cele mai bune droburi pe care le avem. Tot ce ai de făcut e să alegi și… spor la treabă! Vezi rețetele aici.

ciorba-de-miel

După un post lung de 7 săptămâni, înfruptatul din bucatele de Paște trebuie să înceapă cu o porție de ciorbă fierbinte, gustoasă și sănătoasă de miel! Să nu sărim direct la mâncărurile grele, da? Fă o ciorbă tradițională de miel după pașii simpli de aici.

Ouăle roșii, nelipsite de pe masa de Paște

ouă roșii de Paște

Practic, ouăle roșii sunt piesa centrală a mesei de Paște. Ele simbolizează sacrificiul lui Iisus Hristos şi miracolul Învierii Sale. Ouăle roșii au rolul de a ţine răul la distanţă, iar culoare roşie semnifică sângele Lui Hristos.

friptura-de-miel

Dacă vrei să faci o friptură de miel aromată, suculentă, deloc ațoasă și într-un timp record, alege rețeta asta. Îți va ieși atât de gustoasă încât și cei care nu mănâncă miel vor fi cuceriți de ea. Nu se face deloc complicat! Necesită doar ingrediente pe care le găsești cu ușurință peste tot. Vezi aici rețeta.

reteta de pasca pentru masa de paste

Cum preferi pasca? Fără aluat, cu ciocolată, modernă, clasică, cu brânză și smântână, cehească? Indiferent de varianta pe care alegi să o faci, găsești toate rețetele aici, pentru toate gusturile și buzunarele.

Paște îmbelșugat, luminos și fericit, alături de cei dragi sufletului!