Urmează să-ți alcătuiești o flotă? Află acum ce trebuie să faci pentru a asigura condiții optime

Multe afaceri din diferite domenii au nevoie de flote pentru a spori eficiența activității. Printre acestea se numără, bineînțeles, afacerile care activează în domeniul transporturilor și pentru care flota reprezintă elementul central al firmei. Există însă și firme care activează în alte sectoare, dar care pot trage foloase din deținerea unei flote. Mașinile îi pot ajuta pe angajați să se deplaseze mai repede în interes de serviciu. De asemenea, în funcție de specificul firmei, mașina de serviciu poate fi un bonus pentru angajații care se fac remarcați în companie.

Folosește eficient flota pe care o ai la dispoziție

Dacă firma ta activează în domeniul transporturilor este important să ai o flotă la cele mai înalte standarde. În cazul în care afacerea ta vizează altă ramură economică, dar totuși flota este un element important, trebuie să te asiguri că utilizarea acesteia este realizată în condiții optime. Oricât de simplu ar părea, nu este tocmai ușor să alcătuiești și să gestionezi o flotă. Acest obiectiv aduce responsabilități în plus și presupune respectarea unor norme specifice. Pentru a  asigura  condițiile necesare utilizării flotei de către angajații tăi urmează recomandările de mai jos.

1.   Apelează la consultanță

Alcătuirea unei flote și gestionarea acesteia pot fi obiective solicitante, mai ales dacă nu ai mai făcut așa ceva. Întotdeauna este înțelept să apelezi la ajutorul unor profesioniști care să te ajute în activitățile pentru care nu ai pregătirea necesară. Firme cu experiență în gestionarea flotelor te pot ajuta să iei cele mai bune decizii pentru afacerea, dar și pentru angajații tăi. De exemplu, poți beneficia de servicii de consultanță pentru flote auto dacă vrei să fii sprijinit în acest demers. Specialiștii de la BusinessLease.ro îți pot oferi informații esențiale pe acest subiect. De asemenea, te pot ajuta să creezi un document important pentru orice afacere care deține un parc auto alcătuit dintr-un set de reguli. Politica auto stabilește clar regulile pentru utilizarea mașinilor de serviciu de către fiecare angajat. Pe site vei găsi și alte oferte avantajoase pentru flota ta. Aruncă o privire și alege cele mai potrivite oferte pentru nevoile specifice din firma ta.

2.   Achiziționează mașini noi

Poate fi tentant să alegi mașini second hand pentru a-ți alcătui o flotă, totuși, s-ar putea ca această decizie să nu fie chiar cea mai înțeleaptă. În cazul în care ai nevoie de mai multe mașini în firmă care vor fi folosite constant, atunci e important ca acestea să fie noi. Pe lângă condițiile avantajoase pe care le poți avea în momentul achiziției, mașinile noi oferă siguranța că vor funcționa o bună perioadă de timp fără să apară probleme sau cheltuieli neprevăzute.

3.   Amenajează un spațiu de parcare

Atunci când mașinile nu sunt folosite de către angajații tăi acestea trebuie parcate și adăpostite. Găsește un spațiu potrivit pentru a oferi mașinilor tale protecția necesară. De preferat ar fi să găsești un spațiu acoperit care să le păzească de intemperii. Pentru un plus de siguranță, angajarea unor agenți de pază și montarea unor camere de filmat pot fi decizii demne de luat în calcul.

Prin urmarea, pentru a alcătui și a utiliza o flotă de mașini în condiții optime trebuie să te asiguri că respecți anumiți pași esențiali și că apelezi la ajutor specializat. 

Articolul Urmează să-ți alcătuiești o flotă? Află acum ce trebuie să faci pentru a asigura condiții optime apare prima dată în Stiri Zilnic.