Vrei să-ți renovezi apartamentul ce tocmai l-ai achiziționat? Află care sunt etapele de lucru

Procesul de renovare a unui astfel de imobil mai vechi este unul de durată, care presupune costuri mari și surprize neplăcute ce pot apărea în timpul etapelor de construcție. Fie că alegi să te ocupi de această treabă în regim propriu, fie că vrei să mergi pe mâna specialiștilor, durata proiectului tău nu va fi una scurtă, iar pe parcurs pot apărea și unele situații neprevăzute. Apartamentele vechi prezintă foarte multe avantaje, cum ar fi spațiul generos, poziționarea mai bună în oraș, camere mai înalte sau arhitecturi deosebite. Totuși, există și unele dezavantaje pe care aceste clădiri le au, precum instalații electrice precare, pereții strâmbi sau degradări semnificative a structurii de rezistență. Află, în materialul următor, care sunt elementele esențiale spre care trebuie să îți îndrepți atenția pentru un proiect reușit.

Iată pașii pe care să-i urmezi pentru a avea confort și siguranță în noul apartament:

1. Verificarea sistemului electric

Înainte de a te apuca de orice reparație, verifică funcționalitatea instalației electrice. Pentru a face asta într-un mod sigur, asigură-te că alimentarea cu energie electrică este oprită la nivelul tabloului de distribuție. În cazul în care acesta prezintă avarii grave, schimbarea lui reprezintă singura soluție. Astfel, tablourile electrice de la Electricon sunt o variantă de luat în calcul, având în vedere prețurile ofertante și calitatea acestora. Pentru orice fel de remediere la sistemul electric, întotdeauna este recomandat să apelezi la un tehnician pentru a preveni reparații neprofesionale, care pot prezenta riscuri pentru siguranța ta.

2. Evaluarea stării pereților

Nivelarea pereților este un proces important în renovarea oricărei clădiri, deoarece se asigură că suprafața acestora este plană și uniformă, pregătită pentru finisaje precum vopsirea, tapetarea sau aplicarea gresiei și a faianței. Această activitate este una migăloasă și destul de solicitantă din punct de vedere fizic. Dacă nu te simți confortabil să efectuezi acest proces de unul singur, apelează la un meșter calificat pentru a te ajuta să obții rezultatele dorite. Trebuie să ai în vedere și faptul că se vor acumula foarte multe resturi, așa că ia-ți măsuri pentru a le transporta într-un loc special amenajat.

3. Mobilarea într-un mod cât mai practic

Înainte de a cumpăra mobila și alte piese ornamentale, elaborează un plan detaliat cu spațiul de care dispui. În cazul în care acesta nu este unul generos, poți opta pentru un mobilier multifuncțional care te va ajuta să economisești din suprafața locuinței. Pentru un aspect cât mai aerisit și plăcut ochiului, nu încărca foarte mult camerele cu piese de mobilă sau accesorii. Oglinzile reprezintă, de asemenea, un element care poate crea iluzia de spațiu mai mare și de a reflecta lumina în avantajul tău. Investește în articole de calitate și care vor fi mereu la modă, pentru a nu fi nevoit să le înlocuiești într-un mod regulat.

În concluzie, satisfacția finalizării unui astfel de proiect este foarte mare, având în vedere efortul pe care-l depui pe parcursul lucrărilor. Atunci când prietenii te vor vizita vei avea ocazia să le prezinți propria ta muncă, iar reacția lor te va surprinde într-un mod plăcut și mulțumitor.

sursa foto: pexels.com

Articolul Vrei să-ți renovezi apartamentul ce tocmai l-ai achiziționat? Află care sunt etapele de lucru apare prima dată în Stiri Zilnic.