Totul despre hrana umedă pentru câini: avantaje pe care să le cunoști

Alimentația joacă un rol esențial în ceea ce privește creșterea unui câine, motiv pentru care este recomandat să fii foarte atent atunci când alegi produsele în care investești. 

Este adevărat că bobițele uscate sunt recomandate pentru a fi folosite pe termen lung, însă ai la dispoziție și hrana umeda caini, despre care trebuie să cunoști câteva elemente înainte de a o alege. Află mai multe despre hrana umeda caini de aici

Hrana umeda caini – când este indicat să i-o oferi prietenului tău patruped? 

Mâncarea umedă reprezintă o alternativă la boabele uscate și este recomandat să i-o dai câinelui tău atunci când este mult prea mic și nu are dinții încă bine dezvoltați, când are probleme digestive ori când este senior, iar organismul său are nevoie de o hrană umedă, mai ușor de mestecat. În același timp, poți să folosești mâncarea umedă și pentru a-ți răsfăța câinele din când în când ori atunci când vrei să faci trecerea de la hrana umedă la cea uscată. Mai exact, poți începe să combini bobițele uscate cu o conservă și treptat să elimini mâncarea umedă de tot din alimentația animalului. 

Alege hrana în funcție de vârsta animalului 

Un aspect extrem de important, de care să ții cont când vine vorba despre alegerea conservei potrivite este referitor la vârsta patrupedului. Din fericire, producătorii îți indică pe etichetă dacă mâncarea este destinată puilor, juniorilor (între 2 și 12 luni), adulților (între 1 și 7 ani) sau seniorilor (peste 7 ani). Astfel, îți este mult mai ușor să iei o decizie corectă. 

Ce variante ai la dispoziție? 

În ceea ce privește aromele pe care le ai la dispoziție, trebuie să știi că poți alege mâncare pe bază de pui, vită sau pește. Proteina este întotdeauna combinată cu vitamine și minerale, care provin din legume și fructe, dar și cu carbohidrați sănătoși, datorită cărora prietenul tău patruped primește toți nutrienții de care are nevoie, în funcție de perioada vieții în care se află. 

Poți alege diferite gramaje 

De regulă, hrana umedă este disponibilă pe piață sub formă de conserve ori plicuri. Dacă plicurile sunt create sub formă de mono-porție, ajutându-te să hrănești cât mai simplu câinele, conservele mai mari ca gramaj sunt suficiente pentru 2 – 3 mese. Asigură-te, însă, că după ce deschizi ambalajul, acoperi conserva și o păstrezi în frigider. De asemenea, mâncarea umedă trebuie consumată în maximum 24 de ore de la deschiderea cutiei, pentru că ulterior, hrana începe să-și piardă din proprietăți. 

O soluție alimentară delicioasă pentru patrupedul tău 

Niciun câine nu poate rezista mâncării umede. Aceasta este ușoară, aerată și are o aromă extrem de îmbietoare. Așadar, dacă la un moment dat, animalul tău se îmbolnăvește și refuză să mai asimileze bobițele uscate, poți să folosești cu încredere conserve, fie că este vorba despre cele pe bază de pui, de vită ori de pește. 

Poți comanda online produsele de care ai nevoie 

Nu în ultimul rând, este bine să știi că poți comanda hrana umedă direct de pe Internet, pentru a economisi timp prețios. Online găsești o varietate de sortimente atent realizate din ingrediente de calitate, iar astfel îți vei face prietenul de companie extrem de fericit! 

NovaFood.ro îți propune întotdeauna produse excelente, pe care le poți utiliza cu încredere. Online găsești inclusiv conserva caine NovaFood, dar și hrană pentru pisici ori pentru animale. După ce plasezi comanda, o primești acasă în decurs de câteva zile. Astfel, ai în permanență hrană potrivită pentru cel care îți face zilele mai frumoase! 

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0724239215

Articolul Totul despre hrana umedă pentru câini: avantaje pe care să le cunoști apare prima dată în Stiri Zilnic.