Tehnici de gătit care reduc consumul de gaze naturale în bucătărie!

Bucătăria este un loc unde petrecem mult timp pregătindu-ne mesele zilnice, iar aragazul este unul dintre cele mai importante echipamente din această încăpere. Cu toate acestea, utilizarea constantă a gazului determină costuri ridicate.

Din fericire, există tehnici simple și eficiente pe care le puteți implementa în bucătăria dvs. pentru a reduce consumul de gaze naturale și pentru a economisi bani în același timp.

Iată 5 tehnici de gătit care vă pot ajuta să reduceți consumul de gaze naturale în bucătărie

  1. Utilizați vasele potrivite: Acest truc simplu poate ajuta la reținerea căldurii și la accelerarea procesului de gătire, ceea ce înseamnă că aragazul trebuie să funcționeze mai puțin timp pentru a termina prepararea mâncării. De asemenea, veți observa că mâncarea va fi mai fragedă și mai gustoasă.
  2. Folosiți cuptorul cu microunde: Cuptoarele cu microunde sunt cunoscute pentru consumul redus de energie. Încercați să utilizați cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimentele, a dezgheța alimente și chiar pentru a găti alimente simple, cum ar fi legumele.
  3. Reglați flacăra aragazului: Pentru a evita arderea alimentelor și a utiliza eficient gazul, este important să reglați flacăra aragazului în funcție de dimensiunea vasului de gătit și de tipul de alimente pe care le gătiți. Acest lucru va ajuta la evitarea pierderii inutile de energie prin supraîncălzirea vasului de gătit și va reduce timpul de gătire.
  4. Folosiți metode alternative de gătit: Încercați să folosiți metode alternative de gătit, cum ar fi grill-ul electric, acesta consumând mai puțină energie. De asemenea, puteți utiliza un slow cooker sau un cuptor electric pentru a prepara mâncăruri care necesită timp îndelungat de preparare.
  5. Utilizați căldura reziduală – Dacă folosiți aragazul pentru a găti, cu siguranță ați observat că după ce îl opriți, acesta își păstrează căldura încă puțin timp. Acesta este un avantaj, deoarece căldura reziduală poate fi utilizată pentru a continua procesul de gătire fără a consuma gaz suplimentar. Dacă doriți să profitați de căldura reziduală, puteți opri plita cu 5-10 minute înainte de a fi gata de gătit. Acest lucru va permite ochiurilor să se răcească treptat și să elibereze căldura, într-un mod mai eficient. De exemplu, puteți utiliza căldura reziduală pentru a finaliza prepararea orezului, a legumelor sau a cărnii.

Optimizarea consumului de gaz: O prioritate pentru clienții casnici!

În prezent, clienții sunt preocupați de optimizarea consumului de gaz, fapt care îi determină să caute cele mai bune soluții pentru a atinge acest obiectiv. Și nu este de mirare, deoarece utilizarea responsabilă a gazului natural aduce beneficii semnificative pentru clienți.

Prin aplicarea unor obiceiuri corecte de utilizare a gazului și o monitorizare atentă a consumului, clienții pot reduce costurile facturilor lunare și îmbunătăți eficiența energetică.

În sprijinul clienților este CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, care pune la dispoziția acestora un manual de eficiență energetică, în care se regăsesc sfaturi utile privind maniera sigură de optimizare a consumului.

Pe lângă manualul de eficiență energetică, pe www.cezinfo.ro clienții regăsesc și informații legate de noutățile din domeniul energiei, cum ar fi: plafonarea prețului la gaze naturale și energie electrică, soluțiile de energie verde, noi reglementări și multe alte teme de interes.

Articolul Tehnici de gătit care reduc consumul de gaze naturale în bucătărie! apare prima dată în Stiri Zilnic.