Iată cum arată clasamentul favoriților de pe ambele tablouri de la Roland Garros!

French Open sau Roland Garros, așa cum este denumit turneul de Grand Slam care se desfășoară an de an pe zgura de la Paris, este o competiție de tenis extrem de apreciată, la nivel global. Fanii de pretutindeni așteaptă an de an să vadă cine va câștiga în Franța, atât la feminin, cât și la masculin. În cadrul tabloului masculin, Rafael Nadal este un adevărat performer. El a marcat istoria tenisului, reușind nu mai puțin de 14 succese la Paris, din 2005 și până în prezent.

Clasamentul favoriților și favoritelor la Roland Garros 2023

În 2023, însă, Nadal nu mai are aceeași prospețime ca în anii trecuți, fiind măcinat și de accidentări. Cu toate acestea, turneul de la Roland Garros este cel mai important pentru spaniol, care se va mobiliza exemplar. Iată cum arată clasamentul cotelor pe tabloul masculin:

  1. Carlos Alcaraz (Spania, locul 2 ATP) – cota 2,50
  2. Novak Djokovic (Serbia, locul 1 ATP) – cota 2,70
  3. Rafael Nadal (Spania, locul 13 ATP) – cota 4,00
  4. Holger Rune (Danemarca, locul 7 ATP) – cota 12,00
  5. Stefanos Tsitsipas (Grecia, locul 5 ATP) – cota 13,00

Cotele au fost stabilite și în funcție de preferința jucătorilor pentru zgură, astfel că din topul favoriților lipsesc oameni precum Daniil Medvedev, Casper Ruud sau Andrey Rublev, care preferă alt tip de suprafețe. Iată cum se prezintă situația și la feminin, unde aceleași criterii au fost luate în calcul la stabilirea favoritelor:

  1. Iga Swiatek (Polonia, locul 1 WTA) – cota 1,90
  2. Barbora Krejcikova (Republica Cehă, locul 12 WTA) – cota 11,00
  3. Aryna Sabalenka (Rusia, locul 2 WTA) – cota 11,00
  4. Elena Rybakina (Kazahstan, locul 7 WTA) – cota 11,00
  5. Ons Jabeur (Tunisia, locul 4 WTA) – cota 13,00

Alege-ți favoriții și pariază acum pe French Open, profitând de cotele pe care ți le-am prezentat. Atât pe tabloul feminin, cât și pe cel masculin, duelurile se anunță a fi unele deosebit de încinse, iar toți favoriții vor depune eforturi uriașe pentru a-și trece definitiv numele în cărțile de istorie a tenisului. O miză specială o avea avea competiția pentru Rafa Nadal și Novak Djokovic. Cei doi se află în luptă directă pentru titlul de cel mai titrat tenismen din istorie, în cadrul turneelor de Grand Slam.

Atât Nadal, cât și Djokovic au câte 22 de turnee din această categorie, astfel că un succes la French Open i-ar duce pe fiecare dintre ei în postura de lider solitar. Nadal a mai fost în această poziție înainte ca Djokovic să câștige Australian Open 2023 și să îl egaleze în clasament. Ajunși la 36, respectiv 35 de ani, Nadal și Djokovic duc o luptă directă, dar trebuie să facă față și “lupilor tineri“ din turneu, printre care și talentatul spaniol Carlos Alcaraz.

Urmărește turneul pe care mulți iubitori ai tenisului în consideră a fi cel mai atractiv din calendarul anului competițional. Pariază pe jucătorii și jucătoarele în care ai încredere, ținând cont de faptul că toate cotele pe care ți le-am prezentat se pot modifica, până la startul competiției. Aceasta se va desfășura în perioada 28 mai – 11 iunie. Mizează cu responsabilitate și trăiește la intensitate maximă cel mai tare turneu de tenis pe zgură!

Sursa foto: Pixabay.com

Articolul Iată cum arată clasamentul favoriților de pe ambele tablouri de la Roland Garros! apare prima dată în Stiri Zilnic.