Care este cea mai bună perioadă să mergi în Germania

O vacanță în Germania poate fi ocazia ideală de a descoperi cluburile din Berlin, galeriile de artă, muzeele încărcate de istorie și festivalurile de bere. Însă, care este cea mai potrivită perioadă pentru a vizita această țară? Ți-am pregătit un scurt ghid care te-ar putea ajuta să iei mai ușor o decizie pentru următorul tău sejur!

Cea mai ieftină perioadă

Dacă ai un buget redus pentru vacanță, vizitează Germania în perioada ianuarie – martie, atunci când găsești cele mai ieftine bilete de avion, dar și cele mai avantajoase cazări. De obicei, în timpul iernii, prețurile pentru un zbor Germania – România sau România – Germania sunt mai reduse cu 50% față de sezonul cald. 

Dacă te pasionează sporturile de iarnă, poți alege o destinație montană în Alpi, cum ar fi resortul de ski Arber, din Bavaria, unde te poți distra pe pârtie de dimineață până seara. Iar dacă îți dorești un citybreak de poveste, poți trece pe lista ta orașele Koln, Berlin sau Hamburg, dar și Valea Mosel, unde poți vizita cele mai frumoase castele medievale.

Trebuie să iei în calcul faptul că, în timpul sezonului rece, soarele apune în jurul orei 16:00, însă poți vizita o mulțime de muzee, galerii, baruri și restaurante. În plus, în această perioadă a anului, numărul turiștilor este redus, așa că poți vedea Germania fără să fie nevoie să stai la cozi lungi în fața obiectivele turistice.

Cele mai multe evenimente

Toamna este cel mai popular sezon în rândul turiștilor care aleg să viziteze Germania. Festivalul berii – Oktoberfest atrage an de an mii de turiști în Munchen, în luna octombrie. Barurile pline de bere și carnavalurile stradale sunt doar câteva dintre activitățile preferate ale germanilor în timpul festivalului. 

Un alt eveniment care atrage turiștii în fiecare an, în Koln, este celebrul carnaval, când localnicii se costumează în personaje colorate și ies la plimbare pe străzile orașului cu tobe, trompete și voie bună.

Cel mai bun climat

Dacă vrei să te bucuri de vreme bună și de plimbări în aer liber, cele mai călduroase luni sunt Iunie, iulie, august și septembrie, mai ales pentru o vacanță în Berlin. În schimb, cea mai friguroasă lună este ianuarie, atunci când temperaturile ajung aproape de îngheț.

Printre orașele cu un climat blând se numără și Bavaria, Bonn, Dortmund, Hamburg, Frankfurt, Munchen, Koln, Dusseldorf și Dresda.

Totuși, cea mai bună perioadă în care poți vizita Germania începe de la jumătatea lunii iulie și se încheie la finalul lunii septembrie. În acest interval, zilele sunt mult mai lungi și mai călduroase, așa că poți face o mulțime de activități în aer liber. 

Însă, trebuie să iei în considerare faptul că în mijlocul sezonului, prețurile sunt mult mai ridicate, iar orașele sunt mult mai aglomerate din cauza numărului ridicat de turiști. 

Ce să îți pui în bagajul pentru Germania

Dacă plănuiești o vacanță în Germania, ar trebui să îți pui în bagaj o pereche de pantofi confortabili pentru toate plimbările pe care le vei face. De asemenea, poți lua cu tine o pelerină de ploaie sau o umbrelă compactă care să te ajute în zilele ploioase. Iar pentru zonele cu vânt, o eșarfă ți-ar fi de folos.

Nu uita să iei cu tine și o cameră de fotografiat, pentru că peisajele din Germania te vor impresiona, cu siguranță. Iar dacă vrei să comunici mai ușor cu localnicii, poți lua cu tine și un minidicționar de limba germană care ar putea fi util mai ales în zonele în care nu ai acces la internet.

Așadar, Germania este o țară cu o istorie bogată, cu o mulțime de atracții, cu peisaje incredibile și mâncare delicioasă. Arhitectura fiecărui oraș, cultura și tradițiile din anumite regiuni te vor face să-ți dorești să explorezi și mai mult această țară. 

Însă, pentru a te bucura cu adevărat de frumusețea Germaniei, ar fi ideal să ții cont de recomandările făcute și să alegi perioada potrivită pentru călătoria ta.

Articolul Care este cea mai bună perioadă să mergi în Germania apare prima dată în Stiri Zilnic.