Informatii utile despre microfoanele spion

Domeniul spionajului nu este rezervat doar profesionistilor. Odata cu evolutia masiva a tehnologiei acum este posibil sa avem acces la dispozitive de spionaj, ideale chiar si pentru uzul personal. In plus, cei care le cumpara nu trebuie sa dispuna de abilitati tehnologice pentru a le putea folosi. Un microfon bine ascuns si gata, poti asculta orice conversatie iti doresti. 

Exista o multime de modele de microfoane spion in ziua de azi, fiecare isi poate gasi modelul potrivit in functie de cerintele si nevoile sale.

Ce este un microfon spion?

Dupa cum ii spune si numele, un microfon spion este un dispozitiv de spionaj folosit pentru a asculta conversatiile. In functie de modelul dorit, dispozitivul dispune de un microfon integrat care capteaza banda de sunet. 

Spre deosebire de microfoanele spion de pe vremuri, aceste microfoane sunt mai sensibile, mai solide si, mai ales, mai mici, mai discrete. Un microfon spion se poate aseza fara probleme intr-un obiect cum este un stilou sau un mouse. 

In plus, exista unii producatori de microfoane spion care le propun direct montate in obiecte pe care le folosim in viata de zi cu zi. In plus, microfoanele spion pot beneficia de unele functii precum GPS, detectarea sunetului sau optiunea de sincronizare cu o aplicatie mobila.

Functiile microfoanelor spion

Inainte de toate, microfoanele spion sunt dispozitive cu un detector de sunet integrat. Aceasta optiune prezinta doua avantaje: primul, nu va inregistra in vid, un lucru care ne permite sa evitam sa avem cateva ore de inregistrare cu foarte putine discutii. Al doilea avantaj este acela ca autonomia bateriei va fi mai lunga si microfonul va ramane activ mai multa vreme.

Apoi, aceste dispozitive inregistreaza fisierele audio pe un card micro-SD. Acest card se poate inlocui in cazul in care persoana nu este multumita de capacitatea de stocare. Unele microfoane spion sunt capabile sa ofere functii GSM. 

In acest caz va fi nevoie de o cartela SIM. Unele microfoane spion sunt dotate cu o baterie litihium-ion. Mai rezistente si beneficiind de o autonomie mai mare, aceste microfoane pot ramane active timp de mai multe ore, cateva zile chiar.

Articolul Informatii utile despre microfoanele spion apare prima dată în Stiri Zilnic.