Îți dorești să ai o masă specială de Crăciun? Află ce nu trebuie să lipsească!

Crăciunul se apropie cu pași repezi, reprezentând o oportunitate pentru membrii familiilor de a se reuni și de a petrece timp frumos alături de cei dragi, în timp ce se cântă colinde și se savurează preparate tradiționale delicioase, creându-se astfel amintiri prețioase.

Ce reprezintă masa de Crăciun și din ce este compusă?

Crăciunul are semnificații religioase, însă de-a lungul timpului, această sărbătoare s-a adaptat la noile vremuri, iar în prezent seara de Ajun este reprezentată de numeroase activități, cum ar fi masa în familie, oferirea de cadouri sau primirea colindătorilor.

Având în vedere că scopul acestei sărbători este de a fi împreună, de a fi un bun sprijin pentru cei din jur, urmat de amplificarea sentimentului de generozitate și ospitalitate, împărtășirea preparatelor ce umplu masa de Crăciun a devenit o activitate ce constituie o normă socială în majoritatea culturilor.

 Cu toate acestea, pentru multe gospodine pregătirile pot reprezenta un stres, datorită dorinței de a satisface gusturile tuturor participanților la masa festivă. Dacă și tu te afli în aceeași situație, află ce trebuie de luat în considerare, astfel încât toți musafirii să fie surprinși în mod plăcut de masa de Crăciun:

1.      Alegerea preparatelor

În cultura românească, masa de Crăciun este deosebit de bogată, regăsindu-se numeroase preparatele tradiționale, cele mai dorite fiind salatele aperitiv, friptura de porc, sarmalele și cozonacul. Totuși, pentru cei care doresc să aducă preparate festive deosebite, pot opta pentru un platou realizat din brânzeturi de pe auchan.ro, completate de o varietate de nuci, fructe și dulcețuri, iar pentru iubitorii de carne, se pot face aperitive din șuncă afumată, pepene galben și grisine. De asemenea, ruladele sunt preparate culinare apreciate pentru aspectul colorat și varietatea de ingrediente din care pot fi realizate, acestea putând fi gătite atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care consumă carne. Cei de la auchan.ro pun la dispoziție numeroase produse din care se pot realiza cele mai rafinate preparate festive.

2.      Alegerea băuturilor

Este necesară alegerea în detaliu a băuturilor, pentru completarea preparatelor culinare. O băutură foarte apreciată pe perioada Crăciunului este lichiorul de ouă, fiind cremos și aromat, datorită notelor de vanilie și mac. Pentru felurile principale cu carne, un pahar de vin roșu merge perfect, iar deserturile sunt scoase în evidență dacă alături se află un vin spumant parfumat. De asemenea, un pahar de vin fiert, aromat cu scorțișoară și coajă de portocală, este ideal pentru oaspeții care colindă din casă în casă.

3.      Decorațiunile

Îmbrăcarea casei în interior și exterior cu obiecte de decor este un prilej bun pentru a intra în spiritul sărbătorilor, aducând bucurie în rândul celor mici și mari. Mai mult, adăugarea de decoruri printre preparatele culinare vor completa masa, creându-se o atmosferă festivă. Fie că este vorba de lumânări parfumate, coronițe realizate din crenguțe de brad sau șervețele colorate, acestea toate vor contribui la un aspect vizual magic, parcă desprins din povești.

Masa luată cu ocazia Crăciunului este un eveniment anual important, fiind o ocazie de reîntregire a familiilor, în care toți membrii degustă preparate delicioase, închină un pahar cu băutură rafinată și astfel își creează noi amintiri, reușind să se încarce cu energie pozitivă și speranță pentru încă un an.

Sursa foto: pexels.com

Articolul Îți dorești să ai o masă specială de Crăciun? Află ce nu trebuie să lipsească! apare prima dată în Stiri Zilnic.