4 utilaje agricole de care are nevoie orice agricultor

Lucrarile de intretinere si pregatire a terenurilor pentru semanarea culturilor agricole sunt foarte importante. Acestea pot influenta modul in care se va dezvolta cultura respectiva si, ulterior, recolta obtinuta. 

De aceea, este necesar ca aceste lucrari sa se efectueze la timp si cu utilaje agricole potrivite, astfel incat agricultorii cu suprafete mari de teren sa le poata finaliza la timp. Si micii agricultori ar trebui sa foloseasca astfel de utilaje, pentru ca lucrarile agricole sa fie facute mai simplu si rapid, iar terenul mai bine pregatit. 

Principalele utilaje agricole de care au nevoie toti agricultorii, indiferent de tipul culturilor sau de suprafata de teren agricol administrata sunt: 

Tractorul 

Orice agricultor pasionat are in posesie un tractor. Cum acestea pot fi gasite in diferite dimensiuni si avand putere diferita, astfel incat sa se potriveasca si lucrarilor unor terenuri agricole obisnuite, dar si celor de pe suprafete intinse, oricine are nevoie isi poate gasi un tractor potrivit nevoilor sale. 

Plug 

Plugul este unul dintre dispozitivele folosite inca din cele mai vechi timpuri, care era tras de animalele precum cai sau vaci, pentru pregatirea terenului agricol pentru insamantare. In prezent, acesta a suferit cateva schimbari, ceea ce permite atasarea la tractor, astfel incat sa se poata ara o suprafata mare de teren intr-un timp scurt. 

Semanatorile 

Odata pregatit terenul agricol, este momentul insamantarii, pentru care se pot folosi diferite tipuri de semanatori, adaptate tipului de plante care se doreste a fi cultivat. De exemplu, in cazul plantelor prasitoare, cum ar fi porumbul, floarea soarelui, cartoful, se pot folosi semanatori prasitoare, care vor eficientiza aceste lucrari. 

Prasitoare 

Buruienile sunt unele dintre problemele care le dau mari batai de cap agricultorilor, deoarece acestea consuma o cantitate mare de nutrienti din sol care ar trebui sa hraneasca plantele cultivate. De aceea, pentru indepartarea mecanizata si rapida a acestora se pot folosi prasitoarele, care pot fi reglate in functie de tipul de teren si nivelul prelucrarii dorite.   

In concluzie, orice agricultor care isi doreste sa aiba culturi ingrijite si recolte bogate ar trebui sa detina astfel de utilaje agricole.  

Articolul 4 utilaje agricole de care are nevoie orice agricultor apare prima dată în Stiri Zilnic.