Colorează viața persoanelor dragi cu farmecul florilor

Prin culori, florile creează o poveste bogată și plină de sens, având întotdeauna capacitatea de a îmbunătăți emoțiile unei persoane. De altfel, acest lucru este considerat o formă alternativă de terapie care se bazează pe faptul că stările noastre de spirit sunt influențate de culori. Astfel, alegerea culorilor este la fel de importantă ca identificarea speciilor și numărului de flori folosite în aranjamente florale

În plus, studiile arată că florile îi fac pe oameni fericiți. Ele pot îmbunătăți emoțiile sau pot reduce stresul, indiferent că vorbim de o floare sau de un buchet grandios de flori. 

Cum poți colora viața unei persoane cu ajutorul florilor?

Terapeuții specializați în cromoterapia (terapia prin culori) sunt de părere că toate tipurile de culori rezonează cu vibrațiile energetice din corpul nostru. Astfel, expunerea la o anumită culoare poate readuce echilibrul emoțional și fizic.

Iată, așadar, care sunt culorile pe care le poți utiliza în buchete, cosuri cu flori sau alte cadouri florale pe care le oferi persoanelor dragi:

Flori galbene

Galbenul transmite ideea de fericire și căldură sufletească. Totodată, stimulează încrederea, recunoștința sau siguranța. 

Flori verzi

În agitația zilnică, florile verzi ne transpun mental în verdeața luxuriantă a pădurilor tropicale sau pe pajiștile pitorești. Nuanțele calmante de verde contribuie la combaterea oricăror stări de anxietate, stimulând iubirea și echilibrul în suflet și în minte.

Flori albastre

Similar verdelui, albastrul calmează sufletul și îndepărtează preocupările. Simbolizând pacea, deschiderea către Univers și liniștea, aranjamentele florale cu flori albastre revitalizează sufletul, eliberându-l de stările de anxietate.

Flori roz

Remarcându-se prin grație și eleganță delicată, florile roz (indiferent că vorbim de bobocul strâns al unui trandafir sau de petalele diafane ale unui bujor) transmit ideea de inocență, bucurie sau chiar tinerețe. De asemenea, nuanțele de roz proiectează grija față de o anumită persoană. Florile roz pot diminua nivelul de stres, creând o atmosferă relaxantă și romantică.

Flori violete

Cu o semnificație legată de regalitate și spiritualitate, florile în nuanțe de violet adaugă profunzime și constrast în aranjamente florale. Ele transmit sentimente de mândrie, succes și respect. Cu toate acestea, simbolistica acestor flori se schimbă în funcție de nuanța de violet.

Flori roșii

În limbajul florilor, culoarea roșie transmite în mod tradițional emoții profunde. Având o energie indubitabilă, florile roșii ilustrează dorința, puterea, curajul și dragostea pasională. 

Concluzii

Fiecare floare are o semnificație care ține cont de specie și de culoare. În timp ce unele flori reprezintă dragostea, altele reprezintă grija și respectul. Însă combinate într-un aranjament, acestea pot transmite un mesaj profund, menit ”coloreze” viața unei persoane dragi. De aceea, apelează la IMOD Flowers pentru a crea cadoul floral perfect. Atunci când cuvintele nu sunt suficiente, atelierul IMOD Flowers este la un click distanță!   

Articolul Colorează viața persoanelor dragi cu farmecul florilor apare prima dată în Stiri Zilnic.