Pâine fără frămânatare cu măsline și brânză feta

Mod De Preparare

Pâinea fără frământare cu măsline și feta este o rețetă de inspirație grecească care poate fi savurată ca atare sau lângă o supă sau o tocăniță caldă.

Cum se prepară pâinea fără frământare cu măsline și brânză feta

1. Într-un bol se amestecă făina, oregano și drojdia.
2. Măslinele și brânza feta se usucă cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Acestea se adaugă peste amestecul de făină și se înglobează până ce sunt acoperite de făină.
3. Se toarnă încet apa și amestecă cu ajutorul unei spatule până când făina nu mai este vizibilă.
4. Bolul se acoperă cu folie alimentară și apoi cu un prosop de bucătărie. Bolul se lasă la loc fără curenți de aer timp de minim 12 ore și maxim 18 ore.
5. După perioada de odihnă, aluatul trebuie să fie transferat într-un vas mai mare uns bine cu ulei și tapetat cu făină. Se acoperă din nou cu folie de plastic și prosop de bucătărie și se lasă iar la dospit timp de cel puțin 2 ore.
6. Cu aproximativ 30 de minute înainte de coacere, se preîncălzește cuptorul la 245 grade Celsius și se întroduce o oală de fontă (potrivită pentru aluatul pe care urmează să îl coacem) sau o oală care poate fi folosită la temperaturi ridicate, pe mijlocul cuptorului și o lăsăm să se încălzească timp de 30 de minute.
7. Oala se scoate in cuptor cu grijă și se tapetează cu o foaie de copt. Aluatul de pâine cu măsline și brânză feta se transferă în oală și se acoperă cu un capac. Pâinea se coace timp de 30 de minute pe raftul de mijloc al cuptorului.
8. După 30 de minute se scoate capacul și se mai coace pâinea timp de 15 – 20 de minute.
9. Pâinea cu măsline și feta se scoate din vas și se lasă la răcit timp de 30 de minute înainte de a fi tăiată.

Alte rețete

masline paine