Mâncare de gutui

Mod De Preparare

Rețeta de mâncare de gutui este una foarte apreciată, având un gust dulceag și o textură aparte. Multora dintre noi, mâncarea de gutui ne aduce aminte de copilărie.

Minunata mâncare de gutui poate fi servită simplă, fiind considerată de mulți un deliciu ca atare. Dar poate fi și garnitură pentru fripturi sau alte preparare din carne. Combinația de gusturi va fi una ce cu siguranță va desfăta papilele gustative. Mâncarea de gutui va ieși cu atât mai plină de savoare, dacă este făcută toamna târziu, când gutuile sunt foarte bine coapte.

Rețeta de mâncare de gutui va fi, pe cât de simplă și rapidă, pe atât de apreciată de prieteni sau familie.

În plus, gutuile sunt niște fructe foarte sănătoase, cu nenumărate beneficii pentru organism. Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra sănătății noastre.

Cum se face mâncare de gutui

Mâncare de gutui

Mâncare de gutui

  1. Se spală gutuile bine, până se înlătură puful.
  2. Se curăţă de sâmburi, se taie felii de un centimetru grosime.
  3. Zahărul se caramelizează uşor pe foc mic și se adaugă gutuile, apoi se pune batonul de scorţişoară şi apa,
  4. Se lasă să fiarbă în câteva clocote, doar câteva minute, după care se ia cratiţa de pe foc.
  5. Într-o altă cratiță se încălzeşte uleiul, se adaugă apoi amidonul amestecându-se să nu se prindă
  6. După un minut se pune peste el compoziţia cu gutuile, se adaugă praful de sare şi se lasă să fiarba 10 minute, până se înmoaie sufucient de bine gutuile.
  7. Pentru ca mâncarea de gutui să iasă exact cum ne place, se poate reduce sau suplimenta cantitatea de zahăr, la fel şi cantitatea de apă, se mai poate adăuga în timpul procesului  de fierbere, dacă se îngroaşă prea tare.

Alte rețete apreciate: