Paste bolognese

Mod De Preparare

Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste. Aceste paste bolognese se fac ușor și sunt absolut delicioase.

Dacă visezi la minunatele preparate italiene, pline de savoare, trebuie să știi că oricine poate face paste bolognese, nu trebuie să ai veleități de chef pentru asta. Secretul unor paste bolognese care să-ți satisfacă papilele gustative stă în sos, ca în cazul celor mai multe rețete de paste.

Sosul bolognese este unul foarte îndrăgit și folosit în bucătăria italiană la mai multe preparate culinare. Același sos poate fi folosit și pentru a prepara lasagna bolognese, spaghete sau orice altfel de paste ne plac.

Cum se fac paste bolognese

1. Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul.

Paste bolognese retetă

Paste bolognese retetă

3. Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte.

4. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.

Paste Bolognese- calorii

Rețetele de paste, în general, sunt considerate adevărate bombe calorice, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Spre exemplu, 100 de grame de paste bolognese au aproximativ 120 de calorii.

În mod evident, aportul de calorii diferă în funcție de mărimea porției. Așadar, ne putem bucura din plin de gustul absolut delicios al pastelor și sosurilor care le însoțesc, atât timp cât nu exagerăm cu cantitatea. În plus, aceste paste au proteine, fibre, benefice pentru organism. Aportul nutrițional va fi cu atât mai valoros, dacă alegem paste integrale, în loc de paste obișnuite.

Te-ar putea interesa și:  Gnocchi – Paste din cartofi, de casă