Gnocchi – Paste din cartofi, de casă

Mod De Preparare

Gnocchi sunt, de fapt, paste din cartofi, foarte cunoscute mai ales în bucătăria italiană. Gnocchi sunt ușor de preparat, se fierb puțin timp în apă și sunt serviți cu un sos, la alegere.

În Italia, țara în care gnocchi sunt foarte apreciați, pastele din cartofi să găsesc în diferite forme și dimensiuni. Gnocchi se pot face prăjiți, se folosesc în diverse tocănițe și chiar salate. Aceste minunate paste din cartofi au devenit cunoscute în lumea întreagă și se gătesc tot mai des și în România.

Deși putem găsi gnocchi direct preparați în comerț, rețeta de casă este cu mult mai savuroasă. În plus, spre deosebire de pastele din cartofi pe care le găsim în magazine, în cazul celor făcute în casă știm că folosim ingrediente de calitate, fără aditivi.

Cum se prepară gnocchi

  1. Pentru a prepara gnocchi, se fierb cartofii în coajă, se decojesc și fac piure. După ce s-au răcit puțin se adaugă oul, sare și piper și se pune făina treptat, frământându-se încet.
  2. Se adaugă permezanul și se continuă frământarea.
  3. După ce am obținut un aluat omogen, îl împărțim în mai multe bucăți.
  4. Alngim fiecare bucată, până când obținem un baton lung și subțire de aluat, de aproximativ 1,5 centimetri.Tăiem paste din cartofi de aproximativ 2-3 centimetri lungime. Fiecare bucată de gnocchi se apasă ușor cu furculița pentru a obține forma specifică acestor paste.
Cum se prepară gnocchi

Cum se prepară gnocchi

  1. După ce le-am terminat de pregătit, le lăsăm aproximativ 30 de minute pe masa de lucru
  2. Apoi, într-o oală se fierb 3 litri de apă cu sare. Când aceasta dă în clocot, adăugăm pastele din cartofi pe care le fierbem la foc mic, aproximativ 5-6 minute.
  3. Se scot într-o strecurătoare și sunt gata de mâncat.

Cu ce se mănâncă gnocchi

Cu ce se mănâncă gnocchi

Cu ce se mănâncă gnocchi

Pastele din cartofi sunt ușor de preparat și pot fi mâncate cu sos de roșii și busuioc proaspăt, cu sos bolognesse, cu smântână și brânză rasă. În unele zone, gnocchi se fac prăjiți și se servesc alături de brânzeturi sau diferite sosuri.

De asemenea, pastele din cartofi se pot adăuga în tocănițe de legume sau chiar în gulaș, înlocuind foarte bine tradiționalele găluște din făină și ou.

Alte rețete delicioase: