Smoothie de fructe

Vestitul smoothie este o băutură densă și multivalentă, care ține și de sete, și de foame. Poate fi pregătită din orice ai la îndemână, însă la bază este o băutură preparată din fructe, gheață, lapte și sirop.

Fructele folosite în smoothie pot fi proaspete, caz în care este nevoie de adaos de gheață, sau congelate, caz în care gheața nu mai este necesară. Există, desigur, și varianta în care folosești o combinație de fructe proaspete și fructe congelate – și în acest caz gheața devenind inutilă. Ultima variantă este de preferat dacă dorești un smoothie perfect, întrucât adăugarea de gheață poate să îi confere o densitate apoasă, pe când adăugarea de fructe congelate poate să îl facă prea dens.

Alte variațiuni ale băturii includ adaosul de iaurt, miere, legume (avocado, morcov, țelină, castravete, salată verde, spanac, kale, arugula), nuci (alune de pădure, migdale, arahide, caju, nuci), cereale (ovăz, grâu, orz) și semințe (in, chia) în mix. Aceste ingrediente pot transforma băutura într-un mic dejun perfect și sățios.

Pentru a pregăti un smoothie gustos, ai nevoie de un blender sau un robot de bucătărie. Pasarea manuală a ingredientelor este un proces laborios, care în cazul de față nu merită osteneala – spre deosebire de sosul pesto, unde este indicat ca ingredientele să fie amestecate într-un mojar cu pistil.

Ingredientele pe care le folosești într-un smoothie țin adeseori de gusturile tale personale și de ce ai în cămară, dar dacă dorești să prepari un smoothie clasic, rețeta este cum nu se poate mai simplă și are doar trei pași:

  1. Curăță bine căpșunele și taie-le în jumătate.
  2. Adaugă-le într-un blender alături de bananele înghețate, lapte și iaurt și mixează totul bine până obții o băutură fină.
  3. Savurează acest smoothie oricând și oriunde. Ca decor, poți folosi bucăți de căpșune sau frunze de mentă.

Sursa foto: 123rf.com