Sarmale de post mănăstirești

Mod De Preparare

Niște sarmale de post mănăstirești, bine făcute, pot fi, după unele păreri, mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, neavând atâta grăsime. Se zice că aceste sarmale de post mănăstirești sunt cele care se fac în bucătăria Mănăstirii Prislop de către măicuțele cele mai pricepute în arta culinară. Învață să le prepari și tu după rețeta lor!

Rețeta de sarmale de post mănăstirești

1. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare. Ceapa, ardeiul gras şi morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins. Se adaugă legumele, ciupercile tăiate felii, sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

2. Varza pentru sarmale de post mănăstirești se desface în foi, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se taie pătrate de 10×10 cm, care se umplu cu compoziţia de orez şi ciuperci. Se rulează şi se pun ordonat, într-o oală cu fundul gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat de varză tocată. Se adaugă câteva boabe de piper, iar deasupra se presară varză tocată. Se completează până la nivelul sarmalelor cu apă, în care s-a dizolvat pasta de roşii. Se fierb la foc mic 60-70 minute.

3. Sarmalele de post mănăstirești se servesc imediat, dar, pentru că nu au grăsime sunt foarte gusoase şi reci.