Gogoşi pufoase

Cum ar fi sa te trezesti dimineata si in casa sa miroasa a gogosi fierbinti? Daca nu are cine sa le faca, o poti face tu, folosind reteta de mai jos. Aceste gogoşi pufoase îţi vor aminti sigur de copilărie. Iată cât de uşoară e reţeta!

1. Se amesteca foarte bine ingredientele uscate: faina, praful de sare, zaharul, laptele si drojdia uscata.

2. Se adauga apa si ouale puin batute în prealabil. Se framânta aluatul cam 5 minute. Se pune apoi untul topit si se continua framântarea pâna aluatul devine moale si pufos. Daca aluatul este prea moale, se poate adauga înca puina faina.

3. Se formeaza aluatul într-o bila, se pune într-un castron si se lasa sa stea la dospit cam o ora, o ora jumatate pâna creste si îsi dubleaza volumul.

gogosi pufoase - doua gogosi pufoase langa un pahar cu lapte

Un pahar cu lapte merge de minune langa niste gogosi pufoase

4. Pe masa presarata cu faina alba, se întinde aluatul în grosime de un centimetru. Se taie cu un pahar mare cercuri si cu o forma mai micua un cerc în mijloc. Se lasa gogosile taiate sa stea cam 30 de minute pâna cresc. Se pun apoi la prajit în ulei încins si se lasa cam un minut pe fiecare parte pâna devin aurii. Se scot pe un servet de hârtie, se lasa sa se scurga puin, dupa care se tavalesc prin zahar pudra.

Nu uita sa nu le mananci extrem de fierbinti pentru ca pot sa cada greu la stomac. Savureaza aceste gogosi pufoase cand sunt usor caldute sau, de ce nu, chiar reci.