Gutui coapte cu scorţişoară

Gutui coapte cu scorțișoară – un desert delicios pe care îl poți pregăti imediat la tine acasă. Aroma perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă. Vezi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru cele mai gustoase gutui coapte cu scorțișoară.

Rețetă pentru gutui coapte cu scorțișoară:

Gutuile sunt fructele specifice toamnei și, din fericire, pot fi consumate într-o mulțime de moduri. Ca atare, datorită beneficiilor multiple pentru organism, dar și ca dulceață, gem sau peltea de gutui. Gutuile coapte au o aromă deosebită, așa că învață cum să le pregătești cu un strop de scorțișoară.

1. Se spală şi se taie gutuile în două, pe orizontal. Se înlătură căsuţa cu seminţe şi apoi se pun gutuile în tava în care se vor coace.

2. În fiecare gutuie se înfige câte un cuişor şi apoi căsuţa de sâmburi se umple cu câte o linguriţă de miere, se presară scorţişoară, se pune o bucăţică de unt şi se presară o linguriţă cu zahăr.

3. În tavă se toarnă puţină apă şi gutuile se pun la cuptor pentru o oră. Din când în când, se stropeşte gutuia cu sucul din tavă.

Rețeta de gutui coapte cu scorțișoară este gata și se poate servi imediat cum se răcește.

Gutui coapte cu scorțișoară și miere

Gutui coapte cu scorțișoară și miere