Mâncare de conopidă la cuptor

Mod De Preparare

Mâncare de conopidă gustoasă, bogată, cremoasă și fără carbohidrați. Este potrivită în dietele low carb sau keto, deci te poți bucura de ea fără regrete. Mâncarea de conopidă la cuptor este potrivită și pentru cei mici, fiind ideală pentru a-i convinge pe mofturoși să consume legume.

Conopida se desface în buchețele și se spală bine. Acestea se pun intr-un bol mare, se adaugă peste ele uleiul, piperul, sarea și alte condimente, după gust.

Buchetele de conopidă se baga la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă până când conopida se rumenește ușor.

Între timp se pregătește sosul. Smântâna se amestecă cu laptele și muștarul.

Buchetele de conopidă se mută într-un vas de yena, peste ele se toarnă sosul și apoi cașcavalul ras și ceapa verde tocată mărunt. Se mai bagă la cuptor timp de 10-15 minute.

Mâncare de conopidă, delicioasă și sănătoasă

O mâncare de conopidă este binevenită pentru oricine, mai ales că este și foarte sănătoasă. Conopida este o legumă din familia cruciferelor. Este bogată în fibre, motiv pentru care sprijină buna funcționare a sistemului digestiv. Dacă suferi de constipație sau alte probleme digestive, o mâncare de conopidă la cuptor este ideală ca garnitură.

Dacă este consumată crudă, în salate, conopida conține antioxidanți și vitamine din grupul B.

mancare de conopida la cuptor