Sărmăluţe tradiționale

Unul dintre cele mai cunoscute preparate de la noi din țară. Sarmalele sunt consumate cel mai des în restaurantele cu specific românesc. Făcute diferit în funcție de zonă, sarmale în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat. Mai jos, facem împreună, pas cu pas, sărmăluțe tradiționale, delicioase după cea mai simplă rețetă de la bunica.

Rețetă pentru sărmăluțe tradiționale:

Toți turiștii care trec pragul țării noastre, vor să mănânce cel puțin o dată sărmăluțe tradiționale. Gustul lor delicios și secretul pregătirii lor este foarte bine știut de gospodinele de la noi, care întotdeauna reușesc să prepare cele mai bune sarmale. Mai jos îți spunem și noi, pas cu pas, cum să faci cele mai bune sărmăluțe tradiționale, după rețeta bunicii.

1. Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.

2. Se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.

3. Se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.

4. Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.

5. Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.

6. Într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.

Când sarmalele sunt gata, se presară deasupra verdeață și sunt numai bune de mâncat. Poți mânca o porție de sărmăluțe tradiționale și cu smântână ori un ardei iute.

Rețeta pentru sărmăluțe tradiționale

Rețeta pentru sărmăluțe tradiționale

Poftă bună!