Salam de biscuiți

Desertul copilăriei, salamul de biscuiți încă este un preparat pe care îl consumăm cu plăcere în orice perioadă. Gospodinele au păstrat rețeta clasică și o pregătesc ori de câte ori doresc să își surprindă copiii cu o porție de dulce. Mai jos îți spunem cea mai gustoasă rețetă de salam de biscuiți.

Rețetă salam de biscuiți:

Aromat, crocant și extrem de gustos, salamul de biscuiți este printre cele mai vechi deserturi, care încă și-a păstrat gustul și savoarea. Pentru că este un desert extrem de ușor de pregătit, fără coacere, gospodinele aleg să îl pregătească des pentru a-i surprinde pe cei mici. Astăzi te învățăm și noi cum să pregătești cel mai bun salam de biscuiți!

1. Într-un vas se fierb 60 ml lapte şi zahărul pentru a obţine un sirop în care, apoi, se adaugă untul. Se amestecă energic pentru a-l topi.
2. Cacaua se dizolvă în restul laptelui, se amestecă apoi cu crema de unt și se lasă să dea un clocot.
3. Se mărunţesc biscuiţii, se pun într-un vas cu stafidele şi se toarnă siropul fierbinte și esența de rom. Se amestecă.
4. Pe o folie alimentară se presară un strat de zahăr pudră şi se pune amestecul cu biscuiţi. Se rulează, formând un rulou care se strânge bine la capete. Se dă la rece, cel mai bine de pe o zi pe alta.

Când este rece, poți servi împreună cu înghețată sau sirop de ciocolată și te vei bucura de cel mai aromat salam de biscuiți.

Rețetă clasică pentru salam de biscuiți

Rețetă clasică pentru salam de biscuiți