Friptură de porc cu bere

Îți vom spune un secret! Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi un ingredient în plus, mai exact bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat și incredibil de gustoasă. Iată cum poţi cea mai bună friptură de porc cu bere la cuptor, după o reţetă simplă!

Cum să faci friptură de porc cu bere:

Friptura de porc este întotdeauna cel mai bun fel principal de mâncare. Printre cele mai consumate rețete, friptura de porc la cuptor, se pregătește extrem de repede, iar gustul este cu adevărat savuros. Astăzi îți spunem o rețetă la fel de simplă, dar în care adăugăm un ingredient în plus: friptură de porc cu bere!

1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.

2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşează carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.

3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.

4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.

Friptură de porc cu bere

Friptură de porc cu bere

Friptura de porc este gata. Preapratul ideal pentru prânz sau cină. Se poate servi lângă o salată proaspătă sau o garnitură de orez!

Foto: 123rf.com