Friptură de porc la tigaie

Rețeta ideală pentru un prânz copios, alături de o salată de murături asortate ori de o porție de orez cu legume. Îți recomandăm să încerci să pregătești o rețetă de friptură de porc la tigaie. Iată cum!

Rețetă friptură de porc la tigaie:

Friptura de porc suculentă poate fi rapid pregătită la tigaie, împreună cu condimente, ori la cuptor, lăsată în abur pentru câteva ore. Astăzi îți recomandăm să încerci să pregătești o rețetă nouă pentru prânz și anume: friptură de porc la tigaie. Se face repede, este un preparat sățios, iar gustul este cu adevărat delicios.

Gustul unei fripturi de porc gătite la tigaie crește pe măsură ce adaugi condimentele potrivite. Mai jos îți spunem rețeta pas cu pas. Așadar:

Friptură de porc la tigaie - mod de preparare

Friptură de porc la tigaie – mod de preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1-2 cm. Feliile de friptură de porc se dau cu puţin piper şi se prăjesc în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie fără să se înţepe cu furculiţa, ci cu o paletă și se lasă la scurs pe un șervețel de hârtie.

2. În grăsimea rămasă în tigaie se călesc uşor ceapa şi usturoiul fin tocate. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5-6 minute.

3. În sosul de vin, se pun din nou feliile de carne. Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi ardeiul iute fin tocat şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute.

4. Roşiile se spală, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se pun în sosul de la friptură şi se lasă să dea doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se serveşte imediat cu garnitură de orez sau cu salată de legume.

Friptură de porc cu garnitură de orez

Friptură de porc cu garnitură de orez

Cea mai simplă rețetă de friptură de porc la tigaie. Ușor de pregătit când ești în criză de timp, dar trebuie să îți potolești foamea!