Tiramisu cu cremă mascarpone

Tiramisu este desertul consumat în întreaga lume. Pufos, cremos și aromat, prăjitura tiramisu se poate pregăti foarte ușor și acasă. Secretul este să urmezi rețeta pas cu pas. Mai jos îți spunem cum să faci cel mai bun tiramisu cu cremă mascarpone!

Rețetă tiramisu cu cremă mascarpone:

Rețeta de tiramisu este ideală pentru un eveniment în familie ori altă petrecere unde participă multe persoane. Este o prăjitură ușoară cu un gust deosebit și o aromă aparte datorită esențelor folosite. Din fericire, prepararea rețetei nu este deloc complicată, așa că te învățăm pas cu pas cum să faci cel mai bun tiramisu cu cremă mascarpone acasă. Iată ce ai de făcut:

1. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul bine până se obţine o cremă fină.

2. După aceea se adaugă crema mascarpone şi se mixează în continuare.

3. Se bagă la rece şi, între timp, se pregăteşte siropul pentru pişcoturi. Într-un ibric se pune zahărul şi se caramelizează câteva minute, apoi se adaugă apa şi, când a început să clocotească, se pune cafeaua. Se lasă la rece, iar la sfârşit se adaugă vanilia şi whisky.

4. În alt bol se bate frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat şi, după ce s-a întărit, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu crema mascarpone iar restul de frişcă rămâne pentru ornat.

5. Se înmoaie pişcoturile în siropul strecurat şi se aşază în tavă. Într-un strat se așează pișcoturile, în alt strat se toarnă crema şi tot aşa. La final prăjitura tiramisu cu cremă mascarpone se îmbracă cu un strat de frişcă, se ornează cu boabe de cafea şi se presară cafea solubilă din loc în loc. Se lasă la rece câteva ore, apoi se serveşte.

Tiramisu cu mascarpone și cafea

Tiramisu cu mascarpone și cafea

Rețeta de tiramisu este gata! Poate fi păstrată la frigider pentru câteva zile, fără să își schimbe gustul savuros.