Ouă umplute cu pate de porc

Un aperitiv delicios și ușor de pregătit oricând. Când vrei să îți impresionezi musafirii, dar nu ai suficient timp la dispoziție, îți recomandăm să încerci ouă umplute cu pate de porc. Rețeta este extrem de simplă, iar noi ți-o spunem pas cu pas.

Rețetă ouă umplute cu pate de porc:

O rețetă extrem de ușoară de ouă umplute, dar cu un gust savuros de care o să te îndrăgostești pe loc. Pașii sunt simpli, trebuie doar să îi urmezi și vei avea un aperitiv delicios. Așadar, iată ce ai de făcut:

1. Se pun ouăle la fiert şi se lasă 5-6 minute. După ce s-au fiert se lasă în apă rece câteva minute ca să se răcească și să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle, se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile.

2. Separat într-un bol se pun gălbenuşurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul smântâna, muştarul şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă cu blenderul până se obţine o pastă cremoasă.

3. Se umplu albuşurile cu această cremă cu linguriţa sau cu poşul şi se lasă câteva minute la frigider.

Rețeta de ouă umplute cu pate de porc este gata!

Rețetă de ouă umplute

Rețetă de ouă umplute

Ouăle umplute se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu măsline tăiate sau gogoşar acru. Puteţi să le ornaţi cum doriţi şi să le serviţi împreună cu alte aperitive reci sau calde.