Spaghete Puttanesca

Spaghete Puttanesca – cele mai bune și rapide paste de post pe care le poți face chiar la tine acasă. Nu ai cum să greșești rețeta, chit că este prima oară când intri în bucătărie, pentru că este foarte simplă, iar noi ți-o spunem pas cu pas. 

Acum poți să îți pregătești pastele preferate acasă, numai în 20 de minute. O porție de spaghete Puttanesca este recomandarea noastră pentru masa de prânz deoarece pastele sunt hrănitoare, aromate și se prepară imediat. Iată ce ai de făcut!

Cum faci spaghete Puttanesca:

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul.

Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.

Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă o lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.

Dacă nu le servești de post, poți rade un pic de parmezan deasupra porției de spaghette Puttanesca. Poftă bună!

Spaghete Puttanesca

Spaghete Puttanesca