Compot de prune

Rețeta de compot de prune este una dintre cele mai pregătite rețete pentru iarnă de gospodine. Compotul este desertul bun oricând, mai ales dacă îl faci acasă, natural și fără conservanți adăugați. Mai jos îți spunem cea mai simplă și rapidă rețetă de compot de prune. Este momentul să o încerci pentru a te bucura de gustul lui delicios toată iarna!

Rețetă compot de prune:

Este sezonul prunelor, motiv pentru care gospodinele se pregătesc intens pentru a umple cămara de iarnă cu bunătăți. Compot, dulceață sau gem, toate sunt pe listă în următoarea perioadă, așa că începem astăzi prin a-ți dezvălui cea mai bună rețetă de compot de prune. Nu este deloc complicată, ba mai mult, se face imediat! Iată cum:

1. Prunele se curăţă de codiţe şi se spală cât mai bine.
2. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară. Se lasă la foc potrivit şi se amestecă până se formează un sirop. Când începe să clocotească siropul, se adaugă și prunele, se amestecă cu o lingură în sirop, ca să treacă toate prin sirop timp de un minut, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-un alt vas.
3. Prunele se aşază nepresate în borcanele curate și sterilizate în prealabil, lăsând un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, până la acelaşi nivel. Borcanele se închid ermetic și se lasă să se răcească în mod natural.

Compot de prune - rețetă rapidă

Compot de prune – rețetă rapidă

Atât de simplu au făcut cel mai bun compot de prune pentru iarnă!