Spaghete cu ton şi sos tomat

Spaghete cu ton și sos tomat –  o rețetă simplă și rapidă pentru orice moment al zilei. Pastele sunt alegerea perfectă atunci când nua i foarte mult timp la dispoziție, dar vrei să te bucuri de un preparat gustos și sănătos. Există o mulțime de rețete de paste, dar astăzi îți spune rețeta pentru spaghete cu ton și sos tomat!

Cum să faci spaghete cu ton și sos tomat:

1. Pentru început, spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare.

2. După ce au fiert spaghetele, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După ce s-au răcit puțin, se lasă la scurs într-o sită.

3. Pregătim sosul pentru spaghete. Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr. Toate ingredientele se pun la fiert până sosul scade la jumătate.

4. Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru, parmezan şi busuioc verde.

Spaghete cu ton și sos tomat

Spaghete cu ton și sos tomat

Ai făcut cele mai bune spaghete cu ton și sos tomat.