Dulceață de soc

Mod De Preparare

Dulceața de soc este ușor de făcut, iar socul este eficient în alergii, infecții, banale răceli, dureri reumatismale și renale. Cum ți-ar plăcea să spuneți: “Mă doare stomacul!” șau “Tușesc tot mai rău” și să aveți o ameliorare a acelei probleme la îndemână, în propria cămară? Sub forma unui desert delicios, dulceața de soc? Sună bine, nu? De aceea te vom învăța să prepari o delicioasă și terapeutică dulceață din flori de soc.

Pune florile de soc într-o oală mare. Toarnă deasupra apa. Acoper-o și las-o să stea așa timp de 3 zile. Toarnă lichidul printr-o sită fină (cu ochiuri mici) într-o cratiță de dimensiuni mari.

Adaugă zeama de la o lămâie, zahărul și esența de vanilie. Fierbe pentru 5 minute. Sterilizează câteva borcane, în care torni cu lingura rezultatul obținut după cele 5 minute de fierbere. Închide cât mai etanș borcanele și pune-le în frigider sau într-o cămară întunecată și lipsită de umiditate.

Dulceață de soc – ce trebuie să știi

Această rețetă de dulceață de soc este din flori, însă se poate face dulceață și din fructele de soc. Dacă alegi această variantă, trebuie să știi că fructele de soc neacoapte sunt toxice. De aceea, trebuie să folosești numai fructe de soc negre, care sunt bine coapte.

dulceata de soc