Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

Tiramisu rapid la pahar cu crema de branzaTiramisu rapid la pahar cu crema de branza
Tiramisu este unul din dulciurile noastre preferate. Cum nu suntem in numar complet pe acasa am ales o varianta rapida si cu care avem mai putin de lucru. Nu numai partea cu lucrul m-a determinat sa schimb reteta ci intr-un fel si ingredientele pe care le aveam la aceea ora la indemana prin frigider.

Nu stiu cum se face, dar in ultima perioada de ceva timp mi se pare ca timpul s-a comprimat si nu imi mai este suficient. Sau… poate imbatranesc eu si percep timpul altfel? Tot ce se poate desi eu ma simt inca ca si cum as fi la 25 de ani.

Dupa cum spuneam dupa vreo 10 ani am incercat si eu o alta reteta de tiramisu. Este buna nu zic, dar reteta mea de Tiramisu este cel mai tare si cel mai bun! Nu ma laud degeaba, trebuie sa o incercati si imi veti da dreptate.
Pana una alta sa trecem inapoi la reteta in sine de Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza. De ce avem nevoie ? Sa vedem !

Ingrediente Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

280 g Crema de Branza Light -Grace-Delaco
1 esenta vanilie
3 linguri coniac (Metaxa am folosit eu)
200 ml cafea rece
150 ml frisca
3 linguri zahar
piscoturi de sampanie
Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

Preparare Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

Punem intr-un vas mai adanc crema de branza, coniacul, esenta de vanilie, si 100 ml cafea rece. Cu mixerul se amesteca timp de 2 minute pana se omogenizeaza bine compozitia. Frisca se bate si la ea se adauga compozitia de branza de mai sus. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

Piscoturile se rup bucati. Pregatim cateva pahare, mie mi-au iesit 4 pahare destul de mari din compozitie si am avut nevoie de circa 12 bucati de piscoturi.

Bucatile de piscot se trec rapid prin restul de cafea rece si captusim paharele cu piscot. Punem peste ele un rand de crema, iar piscot insiropat si continuam asa pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se presara cu cacao si se lasa la rece pentru circa 30 minute.

Tiramisu rapid la pahar cu crema de branza

Nota:  1.Daca cacaua nu este pe placul cuiva se poate glasa deasupra crema cu ciocolata topita.
            2.Acest tiramisu se poate monta si in forma mai mai mare daca se doreste, eu am vrut sa fac portii individuale.