Muffins cu jeleu de fructe tropicale

muffins cu jeleu de fructe tropicale
In traditia roamaneasca, ziua de 24 februarie sta sub semnul iubirii, in aceasta zi se sarbatoreste Dragobetele!!
Si fiindca iubirea e dulce, nu putem sa nu o sarbatorim cu ceva dulce si bun!!
Special pentru aceasta zi, am pregatit aceste Muffins cu jeleu de fructe tropicale, decorate cu o delicioasa crema de mascarpone si inimioare dulci!!
Traditii de Dragobete!
„Dragobetele are rădăcini foarte vechi. Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.
Oamenii de la țară își aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților care, în ziua lui Dragobete, se primeneau în haine curate, de sărbătoare și porneau cu voie bună spre pădure, pentru a culege ghiocei, viorele, tămăioasă, pe care le așezau la icoane și le foloseau la diverse farmece de dragoste.
Înspre ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine pe băiatul care le îndrăgea. După ce își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărut care simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală:

„Dragobetele sărută fetele!”
Este, de asemenea, obligatoriu ca de Dragobete bărbații să se afle în relații cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbații nu au voie să necăjească femeile și nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aștepta o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic. Atât baieții, cât și fetele au datoria de a se veseli de Dragobete pentru a avea parte de iubire întreg anul.
Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute de Dragobete.
Lucrările câmpului, țesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise de Dragobete. În schimb, curățenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor și prospețime.

Nu ai voie nici să plângi în ziua de Dragobete. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri și supărări în lunile care vor urma.” (sursa-Wikipedia)

muffins cu jeleu de fructe tropicale

Si fiindca Sun Food ne-a provocat sa intampinam aceasta zi cu un desert , ne-am propus sa pregatim aceaste muffins cu jeleu de fructe tropicale decorate cat mai dragastos!!
Si voi ii puteti surprinde placut pe cei dragi, pregatindu-le aceste mici prajituri !! Pentru asta aveti nevoie de urmatoarele:

Ingrediente -Muffins cu jeleu de fructe tropicale

Muffins
2 oua
150 g zahar pudra
125 ml ulei
150 ml lapte
250 g faina
coaja rasa de lamaie
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
o lingurita esenta de vanilie
muffins cu jeleu de fructe tropicale

Jeleu de fructe tropicale
o cutie Fructe Tropicale-Sun Food
200 g zahar tos
3 lingurite amidon

Crema de mascarpone
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
100 ml smantana pentru frisca
3 linguri jeleu de fructe tropicale

Mai avem nevoie de  hartii pentru muffins, tava, pos cu varf stelat
muffins cu jeleu de fructe tropicale

Muffins cu fructe tropicale-Mod de preparare

Intai pregatim jeleui de fructe tropicale. Rasturnam continutul conservei intr-un vas cilindric si cu ajutorul pasatorului pasam pana obtinem o pasta fina. Punem pasta intr-o cratita, adaugam zaharul si fierbem la foc potrivit pana ce continutul capata consistenta.

muffins cu jeleu de fructe tropicale
Spre final dizolvam amidonul in foarte putina apa rece si adaugam peste pasta de fructe. Mai fierbem cateva minute, timp in care amestecam continuu. Compozitia se lasa sa se raceasca.

Cum facem muffins cu jeleu de fructe tropicale ?

Mixam ouale cu zaharul pudra, un praf de sare , esenta de vanilie si coaja de lamaie, adaugam uleiul si continuam omogenizarea. Punem laptele la temperatura camerei, praful de copt , bicarbonatul de sodiu si faina si mixam pana ca compozitia este omogena.
muffins cu jeleu de fructe tropicale
Asezam hartiutele in tava, punem compozitia in ele cat sa le umple pe trei sferturi si introducem tava in cuptorul prencalzit la 180 grade C timp de 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Le scoatem cand sunt coapte si le lasam sa se raceasca.
muffins cu jeleu de fructe tropicale
Decupam cu o lingurita sau capatul unui varf de ornat(ca in imagine) si le umplem cu jeleu de fructe, apoi le punem deasupra capacelul.
muffins cu jeleu de fructe tropicale

Mixam crema de mascarpone cu zaharul pudra, frisca lichida si jeleul de fructe pana obtinem o crema fina si spumoasa. O punem intr-un pos cu varf stelat si facem deasupra  cate o avelina apoi decoram cu inimioare din fondant.
muffins cu jeleu de fructe tropicale