Cartofi noi cu smântână

Preparare

Cartofi noi cu smântână – o rețetă extrem de gustoasă la care nu trebuie să folosești ingrediente scumpe sau greu de găsit, care va fi pe placul întregii familii. Fie că îi faci ca masă de sine stătătoare sau ca garnitură, cartofii noi cu smântâă sunt alegerea perfectă în perioada primăvară-vară.

  1. Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape. Pune-i apoi la fiert în supă de pui. Adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi. Lasă-i la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult, ca să absoarbă toată aroma gustoasă a puiului. Ia de pe foc.
  2. Separat bate gălbenușul în smântână și apoi toarnă combinația peste cartofi, amestecând încet. Dacă supa clocotește în timp ce turnăm smântâna, este foarte posibil ca aceasta să se corăslească (se brânzește), de aceea e foarte important să dai la timp de pe foc oala.
  3. Adaugă mărarul tocat mărunt. Se lasă pe foc foarte mic până se fierb cartofii de tot. Se servește răcorit (niciodată fierbinte).

CARTOFI NOI CU SMÂNTÂNĂ (2)

Alte rețete delicioase la care poți folosi cartofii noi:

Cartofi noi copți cu unt

Cartofi noi cu unt şi mărar

Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi