Fursecuri “Ochi de Înger”

Preparare

Servite de obicei în perioada Sărbătorilor de Iarnă (de acolo și numele cu tentă religioasă) de către nemți, fursecurile “Ochi de Înger” (Engelsaugen, Angel’s Eyes) sunt unele dintre cele mai fragedete, aromate și gustoase fursecuri. Arată extrem de bine și sunt atât de ieftine și ușor de făcut!

ochi de inger

Scoate untul și lasă-l să se înmoaie până ajunge la temperatura camerei. Preîncălzește cuptorul.

Într-un bol mediu, combină toate ingredientele (mai puțin dulceața și zahărul pudră pentru decorat). Amestecă bine până obții un aluat omogen. Adună-l sub formă de bilă mare și dă-l 2 ore la frigider, acoperit, să crească.

Taie aluatul în bucăți mici, pe care fă-le apoi biluțe. Pune biluțele pe o tavă care nu lipește (tapetată, suplimentar, cu hârtie de copt). Presează cu buricul degetului sau cu un dispozitiv rotund. (În adâncitura formată o să puneți, mai târziu, dulceața).

Dă tava la cuptor 10-15 minute (nu o uita mai mult, se vor întări și vor deveni necomestibile!). Scoate-le, lasă la răcit și apoi toarnă dulceața, în fiecare adâncitură în parte. Cerne deasupra  – opțional – extra zahăr pudră.

Alte rețete de fursecuri delicioase:

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Fursecuri “gemene”

Fursecuri etajate