Thomas Tuchel vrea al doilea trofeu UCL din palmaresul personal. Ce șanse are germanul?

Câștigător al Ligii Campionilor în 2021 și finalist în 2020, Thomas Tuchel vrea să își treacă în palmares cel de-al doilea astfel de trofeu al carierei. Pentru tehnicianul german, provocarea se anunță a fi una specială, mai ales că acum este pe banca unei formații din propria sa țară. În 2021, el o antrena pe Chelsea, în vreme ce finala din 2020 a fost pierdută de Tuchel din postura de tehnician al lui PSG, chiar în fața lui Bayern.

Ce șanse are Tuchel să câștige din nou UCL?

Experimentatul antrenor german pare că și-a găsit locul pe plaiurile natale, după ce a fost demis în 2022 de noii patroni americani ai lui Chelsea. Tuchel l-a convins în vara lui 2023 și pe Harry Kane să i se alăture la Munchen, iar în prezent Bayern este a doua favorită la câștigarea competiției, după ce a reușit să se califice lejer dintr-o grupă din care au mai făcut parte și Manchester United, FC Copenhaga și Galatasaray. 

Dacă vrei să profiți de valoarea lui Tuchel și de calitatea lotului nemților de la Bayern, poți paria pe Champions League la Sportingbet – cota germanilor la câștigarea UCL este 4,50, singura echipă cotată cu șanse mai mari la trofeu fiind Manchester City, cu 3,00. De asemenea, Harry Kane este al doilea favorit la cucerirea titlului de golgheter, cu o cotă de 3,50. El este depășit în clasamentul favoriților doar de Erling Haaland, de la City, cu 2,00.

Ce ar putea să stea în calea succesului lui Tuchel?

Pep Guardiola pare a fi principalul impediment din calea lui Tuchel către cea de-a doua Ligă a Campionilor din cariera tehnicianului german. Catalanul l-a eliminat pe Tuchel din competiție și în sezonul precedent. Germanul tocmai o preluase pe Bayern, după debarcarea lui Nagelsmann, însă el nu a reușit să pună pe picioare formația în timp util, pentru a evita eliminarea contra lui City în sferturi, scor 1-4 la general. 

Totuși, Tuchel are în palmares și câteva succese importante reușite contra lui Guardiola, cel mai notabil fiind cel din finala UCL din 2021, atunci când neamțul o pregătea pe Chelsea și câștiga competiția după 1-0 în finală, chiar cu Manchester City. Stilul de joc al lui City a evoluat, între timp, iar Pep l-a adus și pe Haaland, atacant cu ajutorul căruia a câștigat finala din 2023, scor 1-0 contra lui Inter Milano.

Pe lângă Guardiola, Tuchel poate fi și o victimă a propriului temperament. Neamțul a plecat cu scandal de la Dortmund, Chelsea și PSG în trecut, iar o eventuală escaladare a tensiunilor de la Bayern îl poate pune din nou în postura tehnicianului demis în mod prematur. Totuși, după calificarea din grupe și din postura de lider în Bundesliga, Tuchel este aproape imposibil de demis.

În concluzie, Bayern Munchen este din nou una dintre principalele favorite la cucerirea UCL, iar valoarea și experiența managerului german Thomas Tuchel sunt printre cele mai mari avantaje ale bavarezilor. Alege să profiți și tu de cota excelentă oferită de către bookmakeri pentru succesul nemților și mizează în mod responsabil pe victoria acestora în cea mai importantă competiție din Europa!

Sursa foto: Unsplash.com

Articolul Thomas Tuchel vrea al doilea trofeu UCL din palmaresul personal. Ce șanse are germanul? apare prima dată în Stiri Zilnic.