Eastship a reușit să transporte cu succes primele 30 de autobuze electrice din București

Protejarea mediului a devenit un subiect tot mai prezent în ultimii ani și, în acest sens, transportul electric poate fi o soluție viabilă pentru reducerea emisiilor poluante. În acest scop, Bucureștiul a făcut un pas important cumpărând 100 de autobuze electrice. Pentru a le transporta din Portul Constanța la București, a fost necesară colaborarea cu o firmă specializată și cu o reputație solidă, astfel încât contractul a fost atribuit Eastship.

Deși Eastship se ocupă obișnuit de transportul de marfuri cu dimensiuni mari, aceasta a tratat transportul autobuzelor cu aceeași seriozitate și profesionalism. Compania a avut în grijă toate aspectele legate de transport, precum:
· Studierea traseului – înainte de a prelua autobuzele din portul Constanța, echipa Eastship a realizat o evaluare amănunțită a drumului ce urma să fie parcurs. Această evaluare a inclus măsurarea înălțimii și lățimii pasajelor, identificarea obstacolelor și a altor factori care ar fi putut afecta transportul.
· Construcția rampelor – autobuzele au fost încărcate pe trailere prin intermediul unor rampe special proiectate pentru a susține dimensiunile acestora.
· Fixarea cu chingi – autobuzele au fost fixate cu chingi pentru a asigura stabilitatea în timpul transportului. Desi pare un pas simplu, totul a fost făcut cu precizie și în conformitate cu o schemă detaliată.

Factorii care au contribuit la livrarea autobuzelor în siguranță

Transportul celor 30 de autobuze s-a efectuat în condiții excelente datorită accentului pus pe următoarele detalii:
● Verificarea stării tehnice a trailerelor – starea tehnică a trailerelor este un aspect important pentru orice transport și Eastship utilizează numai trailere produse de mari producători, precum Goldhofer, Faymoville, Noteboom, Schmitz, Krone și Kassbohrer. Pentru a se asigura că acestea sunt în cele mai bune condiții de funcționare, acestea sunt verificate cu atenție înaintea fiecărui transport.
● Securitatea încărcăturii – este o preocupare importantă pentru Eastship, astfel încât aceștia nu fac compromisuri în acest sens și încărcătura este protejată în mod adecvat pentru a ajunge în siguranță la destinație.
● Respectarea vitezei de deplasare – șoferii companiei au fost atenți să respecte viteza legală și recomandată pentru încărcăturile transportate.
● Comunicarea între șoferi – având în vedere că s-au transportat mai multe autobuze în același timp, șoferii au comunicat în mod constant unii cu alții pentru a îndeplini cu succes această misiune.

Context

Pentru a reduce nivelul de poluare din București, Primăria Capitalei a apelat la Programul Operațional Regional 2014-2020 și a obținut fonduri de peste 300 de milioane de lei, fără TVA, pentru a cumpăra 100 de autobuze electrice. În primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, iar celelalte 66 vor fi livrate anul următor.

Noile autobuze electrice au o lungime de 12m, au o autonomie de cel puțin 200 km între încărcări consecutive, sunt alimentate complet electric prin intermediul Sistemului Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), au baterii acumulatori, podea complet coborâtă pe întreaga lungime a vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Primul lot de autobuze, format din 30 de bucăți, a fost preluat de Eastship din Portul Constanța, acestea fiind transportate în condiții optime la București.

Flota autobuzelor din București are nevoie de o renovare, având în vedere că din cele 1.530 de autobuze din parcul STB, două treimi au depășit durata normală de funcționare și normele de poluare E3 și E4 (500 autobuze Euro 3 au 15 ani vechime, iar 500 de autobuze E4 au 12 ani vechime). Alte 400 de autobuze achiziționate în 2018 sunt Euro 6 (diesel), iar cele mai moderne sunt autobuzele hibrid, 130 de unități, tot E6, conform Primăriei Capitalei.

Despre Eastship

Eastship este o companie cu capital 100% românesc, cu birouri în Constanța, Cluj-Napoca și București. Deși principala sa activitate este transportul Project Cargo, aceasta nu se rezumă doar la aceasta. Eastship oferă servicii de project management, transporturi speciale, mutări industriale, servicii portuare, brokeraj barje și agenturare nave.

Compania Eastship dispune de o flotă impresionantă, formată din peste 15 capete tractor, semiremorci specializate de diferite dimensiuni și remorci modulare care totalizează peste 84 de axe. De asemenea, compania dispune de macarale portuare și personal cu diverse specializări, inclusiv electricieni, sudorii și ingineri, pentru a gestiona cu succes fiecare detaliu al transportului terestru, maritim și fluvial. Ei pot oferi suport cu privire la documentele vamale, studiile de traseu, analizele de pod, survey-urile, ridicările și manipulările cu ajutorul cricurilor, construcțiile de rampe, calculul de încărcare și schițele de fixare a încărcăturilor.

Articolul Eastship a reușit să transporte cu succes primele 30 de autobuze electrice din București apare prima dată în Stiri Zilnic.