De ce Manchester United nu va câștiga titlul în acest sezon și nici nu se află în luptă pentru trofeu?

Manchester United a renăscut sub comanda olandezului Erik ten Hag. Clubul de pe Old Trafford progresează de la meci la meci și deja a cucerit primul trofeu din ultimii șase ani, câștigând Cupa Ligii după o finală dificilă cu Newcastle United.

Drept urmare, poate să pară logic ceea ce multă lume spune: Manchester United se află în lupta pentru titlu din Premier League. Cu toate acestea, nu trebuie ca entuziasmul de moment să treacă peste argumentele raționale, cele care arată că United mai are mult de muncă până va ajunge o echipă care să se bată la titlu în Premier League, cel mai puternic campionat din lume. 

Dacă vrei să joci la pariuri sportive pe fotbal la Sportingbet, ai face bine să ții cont de aceste argumente și să fii conștient că United nu are deocamdată șanse să fie din nou campioană a Angliei, un moment pe care fanii îl așteaptă de 10 ani.

Așadar, care sunt argumentele care se opun ideii că United este capabil să cucerească din nou titlul în Anglia? Citește în continuare ca să afli tot ce ai nevoie.

De ce Manchester United nu este încă o echipă capabilă să pună probleme la vârf?

  1. Lotul este prea subțire

La finalul zilei, oricâte miracole ar face Erik ten Hag, realitatea este că lotul lui Manchester United nu este unul capabil să ducă mai multe competiții și în niciun caz unul care se poate lupta cu echipe precum Manchester City sau Arsenal. La o analiză mai atentă, observăm că United are prea puțini jucători de calibru mondial în primul „11”: Raphael Varane, Casemiro, Bruno Fernandes, Lisandro Martinez și Marcus Rashford. Aceștia sunt singurii jucători care ar avea suficiente argumente pentru a fi titulari și la Manchester City și Arsenal, cele două formații care se luptă, realist vorbind, la titlu.

  1. Proiectul este abia la început

Nu trebuie uitat că ten Hag a sosit abia vara trecută pe Old Trafford și olandezul încă nu și-a impus viziunea asupra jocului așa cum își dorește. Sigur că parțial, tactica a fost schimbată, însă ten Hag a fost și precaut și s-a adaptat capacităților lotului. Era destul de evident că avea nevoie de cel puțin două ferestre de transferuri pentru a reuși să producă cu adevărat o schimbare importantă la club. Așadar, este nevoie de răbdare.

  1. Manchester City și Arsenal sunt prea puternice

Cele două cluburi sunt în acest moment peste United. Atât ca loturi, cât și ca manageri. Poate că Arteta nu este neapărat un manager mai bun decât ten Hag, însă proiectul spaniolului pe Emirates este într-o fază mult mai avansată și el a putut deja să-și implementeze stilul de joc așa cum și-a dorit. 

Drept urmare, chiar dacă fanii diavolilor roșii și-ar dori asta, echipa de pe Old Trafford nu este încă o contracandidată serioasă la titlu. Sigur că miracole mai mari s-au întâmplat în fotbal, dar deocamdată United va rămâne pe locul trei.

sursa foto: unsplash.com

Articolul De ce Manchester United nu va câștiga titlul în acest sezon și nici nu se află în luptă pentru trofeu? apare prima dată în Stiri Zilnic.