6 beneficii principale ale aplicarii aparatului dentar

Ortodontia este un domeniu al stomatologiei care ofera solutii la probleme comune, cum ar fi dintii strambi. Cel mai popular tratament ortodontic este aparatul dentar, care este folosit de multe decenii si care a oferit rezultate excelente fara exceptii. Cei care sunt interesati sa afle cat de mult aceste aparate pot ajuta la insanatosirea dintilor pot citi in continuare.

Imbunatatirea aspectului

Dintii strambi sunt o adevarata piedica atunci cand vine vorba de un zambet stralucitor si plin de incredere. Din fericire, la ora actuala exista o multime de tipuri de aparate dentare care au un grad ridicat de eficienta in indreptarea dintilor. Un exemplu la care se poate apela este chiar la aparat dentar Spark, care, pe langa functia practica, o indeplineste si pe cea estetica.

Prevenirea cariilor dentare si a bolilor gingivale

O igiena orala deficitara duce la acumularea de bacterii si resturi alimentare intre dinti si gingii. Cu timpul, acest lucru cauzeaza unele probleme dentare, cum ar fi cariile dentare si bolile gingivale. Prin indreptarea dintilor si imbunatatirea igienei orale, aceste afectiuni nu mai reprezinta un pericol.

Prevenirea leziunilor dentare

Dintii proeminenti sunt mai predispusi la leziuni dentare. Aparatul dentar poate muta acesti dinti inapoi in pozitiile lor ideale si poate preveni orice forma de leziune pe care pacientul risca sa o experimenteze.

Aparatul dentar poate imbunatati dictia

Uneori, dintii strambi pot afecta dictia, lucru care ii face pe oameni sa se simta foarte stanjeniti. Din fericire, indreptarea dintilor poate fi de un real ajutor in ameliorarea dictiei.

Ajuta la digestie

Una dintre principalele roluri ale dintilor este de a mesteca mancarea. Acest rol nu poate fi indeplinit corespunzator atunci cand dintii nu sunt aliniati corect. Alimentele nu sunt reduse la bucatele mici, existand riscul ca digestia sa fie afectata. 

Aparatul dentar previne eroziunea osoasa

In conditii normale, maxilarul primeste presiune din partea dintilor suprapusi, care stimuleaza cresterea osoasa si mentine osul maxilarului sanatos. Aceasta este in general uniforma, dar poate fi afectata din cauza dintilor strambi. In timp, problema poate sa duca la eroziune osoasa, care poate fi prevenita prin efectuarea unui tratament ortodontic adecvat.

Articolul 6 beneficii principale ale aplicarii aparatului dentar apare prima dată în Stiri Zilnic.