TOP 4 modalități prin care îți poți manageria mai eficient timpul ca profesor

Jobul de profesor necesită o gestionare foarte bună a timpului. Acesta trebuie să aibă în vederea îndeplinirea obiectivelor pe termen lung și scurt ale clasei de elevi, să observe nevoile educaționale ale fiecărui copil, să-și organizare și să-și ducă la bun sfârșit fiecare sarcină.  Acesta face planurile de lecții, predă efectiv și evaluează copiii, activități care la un moment dat pot deveni cu adevărat copleșitoare. 

Însă, chiar dacă numărul de ore dintr-o zi par să fie mult prea puține pentru a performa și a reuși să finalizezi totul în programul alocat, să știi că există anumite modalități prin care îți poți eficientiza timpul și deveni astfel mult mai productiv.

Iată patru sfaturi de gestionare a timpului pe care profesorii le pot folosi zi de zi 

  1. Organizează-ți zilele după priorități

Gestionare eficientă a timpului este ghidată de o prioritizare corespunzătoare a sarcinilor. De aceea trebuie să-ți organizezi ziua în jurul a celor mai importante activități pe care le ai de îndeplinit. Prioritizarea se referă la aranjarea taskurilor bazate pe importanța și impactul acestora. Gândește-te la lucrurile care suportă amânare și nu-ți supraaglomera ziua cu acestea în mod inutil. Acest lucru te va ajuta să faci volumului de muncă dar și situațiilor imprevizibile. 

  1. Planifică strategic temele pentru acasă

De multe ori sarcinile care necesită repetiție și exercițiu sunt mai potrivite pentru a fi realizate acasă. Deși unele probleme este indicat a fi rezolvate în clasă sub sprijinul și îndrumarea profesorului, anumite activități nu implică ajutor didactic ci doar exerciții repetitive pentru memorarea anumitor informații. Așa că nu consuma inutil timpul din clasă pe sarcini care pot fi rezolvate de către elevi, în mod independent acasă. 

  1. Pregătește materiale imprimate

Dacă ți-ai propus rezolvarea unui anumit număr de probleme în ora de matematică sau oricare altă disciplină, atunci optează să le oferi elevilor foi care necesită doar completarea sau răspunsul din partea lor. Faptul că vei scrie pe tablă un șir de exerciții sau vei solicita din parte lor acest lucru, va consuma destul de mult timp și e posibil să te împiedice din îndeplinirea obiectivului propus.

Bineînțeles că exersarea scrisului de mână este o necesitate, însă poate reprezenta scopul altor lecții sau poate face parte din cadrul temelor pentru acasă. În cazul în care ai de tipărit materiale săptămânal sau chiar zilnic, poți opta pentru să cumperi o imprimantă care de asemenea te va ajuta în ceea ce privește eficientizarea timpului. Te poți uita peste oferta de imprimante de pe Altex.ro și să o alegi de acolo pe cea cu care vei crea cele mai atractive materiale didactice pentru elevii tăi.

În concluzie dacă îți dorești o mai bună manageriere a timpului în poziția de cadru didactic, pentru a scăpa de stresul sarcinilor nefinalizate atunci trebuie să acorzi atenție modului în care le prioritizezi zi de zi. Totodată e nevoie să gândești strategic modul în care aloci temele pentru acasă și să lucrezi cu materiale didactice care te vor împiedica din a pierde minute importante în timpul orei. 

Sursa: unsplah.com

Articolul TOP 4 modalități prin care îți poți manageria mai eficient timpul ca profesor apare prima dată în Stiri Zilnic.