Cum te ajuta un birou de arhitectura sa iti construiesti casa de vis?

Normele aflate in vigoare prevad ca pentru a construi o casa este necesar sa existe si un proiect, pe baza caruia sa se realizeze constructia. In cadrul unui astfel de proiect se stabilesc nu numai dimensiunile si designul cladirii, ci si cantitatea si tipul de materiale necesare pentru executarea lucrarilor de constructie. 

De aceea, proiectul pentru construirea unei cladiri, rezidentiale sau chiar industriale, este realizat de specialistii din domeniu, adica de arhitecti. Prin urmare, serviciile oferite de un birou de arhitectura sunt o necesitate, nu un moft. 

Ce face un arhitect?

Arhitectul este specialistul care are rolul de a transforma casa din visele clientilor sai in realitate, prin realizarea unor schite, dupa descrierile si dorintele acestora. In acest fel, arhitectul contureaza si elaboreaza proictul pe baza caruia oamenii isi vor construi casa de vis. 

In plus, un astfel de specialist se ocupa si cu adaptarea proiectului la normele legale aflate in vigoare, precum si cu obtinerea tuturor autorizatiilor si aprobarilor necesare pentru demarare unui proiect de constructie. Acesta poate obtine chiar si autorizatie ISU, daca este necesar. 

Un alt aspect important de care se ocupa arhitectul care lucreaza in cadrul unui birou de specialitate, pe langa imbinarea cu succes a functionalitatii si esteticii unei cladiri, este si alegerea solutiilor si materialelor potrivite, astfel incat sa se incadreze in bugetul alocat. 

Cum poate construi arhitectul casa din vis? 

Pentru ca arhitectul sa poata schita casa pe care clientul sau o viseaza este necesar sa existe o buna comunicare, eficienta, intre specialist si persoana din fata sa. De asemenea, acesta trebuie sa afle mai multe informatii despre clientul sau si despre stilul acestuia de viata, preferintele si dorintele sale. 

Ulterior, pe baza acestor informatii, dar tinand cont si de conditiile locale, aspectul terenului si nomele legislative, arhitectul va elabora proiectul pentru casa, cu toate detaliile estetice si functionale, precum si cu mentiuni referitoare la materialele care vor fi utilizate. 

Prin urmare, contractarea serviciilor unui birou de arhitectura nu presupune costuri suplimentare, ci optimizarea costurilor si bugetului alocat proiectului.

Articolul Cum te ajuta un birou de arhitectura sa iti construiesti casa de vis? apare prima dată în Stiri Zilnic.