Alba ca Zapada

Gusturile copilariei nu se uita niciodata, iar prajitura Alba ca Zapada face parte din acele retete clasice, care presupun ceva muca, dar care asigura o familie fericita.

Învaţă să prepari o prajitura Alba ca Zapada cu lămâie aromată și foarte gustoasă.

1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult.

2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale se bat spuma cu zaharul. Când laptele este cald se toarna crema de ou cu zahar, puţin câte puţin, se amesteca si se pune amidonul. Se reduce focul si se amesteca mereu pâna ce crema devine groasa. Se ia de pe foc si se adauga untul la temperatura camerei. Se amesteca bine si, la final, se pune sucul strecurat al celor doua lamâi.

3. În tava mare a aragazului se asaza alternativ foi si crema si se prepara glazura.

4. Pentru glazura se amesteca albusul cu zaharul si cu suc de lamâie turnat puţin câte puţin. Se freaca energic pâna ce se îngroasa si la final se adauga colorantul.

5. Se toarna glazura peste prajitura, se întinde cu un cuţit cu lama lata si trecut prin apa si se lasa de pe o zi pe alta.

prajitura Alba ca Zapada

Alba ca zapada ramane farfuria de desert daca faci prajitura asta!

Dacă vrei să înveți să prepari și alte prăjituri iată colecția noastră de rețete de prăji.